"Elképzelhető, hogy elmarad a pénteki Matáv-ellenes tüntetés"

Szalay Dániel, 2001. február 15. 09:06
Elképzelhető, hogy rendőrségi engedély hiányában elmarad a péntekre tervezett Matáv-ellenes tüntetés. A tüntetők tájékoztatása szerint a bejelentést formai okok miatt elutasították. A hatóság azért nem engedélyezte a tüntetést, mert a rendőrségi bejelentő lapról hiányzik a tüntetés koordinátorainak pontos lakcíme. A szervezők félnek az esetleges retorzióktól, ezért elképzelhető, hogy elmarad a péntekre tervezett Krisztina körúti felvonulás.
A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény értelmében valamennyi utcai rendezvényt 72 órával az esemény előtt a rendőrségen be kell jelenteni, ellenkező esetben az esemény résztvevőit a rendőrség elvezetheti, illetőleg bírságot szabhat ki. A demonstráció szervezői ezt meg is tették. Épp időben, a február 16-ra, péntekre időzített esemény előtti 72. óra előtti percekben faxon megérkezett kérelmük az ügyben eljáró Lapid Lajos rendőrhöz. A rendőrség azonban nem adott engedélyt a hét utolsó napjára szervezett eseményre, mivel a tüntetés koordinátorai - félve az esetleges retorzióktól - nem közölték a bejelentő lapon pontos lakcímüket.

A tüntetés szervezőitől származó legfrissebb információink szerint az esemény elmarad. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy céljukat talán sikerül elérniük, mivel a legtöbb médium beszámolt a magyar internetezők súlyos problémáiról, és néhány közéleti személyiség is felkarolta ügyüket.

Egyébként szerdán meghallgatta az Informatikai Bizottság a Matáv illetékeseit, akik megígérték: a Mindenkinek helyett életbe lépő új tarifacsomagok nem érintik majd hátrányosan a netező polgárokat..

Ugyanakkor arról egyelőre nem érkezett hír, hogy Sík Zoltán informatikai kormánybiztos válaszolt volna a neki írott nyílt levélre, amelyet az internet "üldözöttei" nevében egy bizonyos Székely Attila úr küldött el a Kancelláriára.

A tüntetés honlapja: http://www.extra.hu/matav

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50