Az online platformokról elérhető tudás összegzésére törekszik az NMHH új honlapja

forrás: Prím Online, 2023. május 22. 14:03

Emberek milliói élnek nap mint nap a digitalizáció és az online platformok által nyújtott lehetőségekkel. A közösségi média, a videómegosztók, a streamingszolgáltatók, a keresőmotorok vagy a webáruházak használata ugyanakkor odafigyelést és tudatosságot igényel. Mire érdemes ügyelni facebookozás közben? Mennyit tiktokoznak a fiatalok? Milyen hatása van ezeknek a platformoknak a gazdaságra, a kultúrára, az oktatásra az anyanyelvre vagy az emberi pszichére? Milyen társadalmi előnyei és káros hatásai, veszélyei vannak a közösségi média használatának? Ezekre és más hasonló kérdésekre keresi a választ a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új honlapja, az onlineplatformok.hu.

Az új európai uniós szabályozás, a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet (DSA) megalkotásának fő célja, hogy az online platformok használata során a felhasználók jogai kiemelt védelmet élvezzenek, és biztosított legyen az online platformok átláthatósága és elszámoltathatósága. 

 

 

Az új honlapon az érdeklődők részletes információt kaphatnak az NMHH szakértőitől az online platformok működésével és azok tudatos, biztonságos használatával kapcsolatban. A honlap a platformokkal kapcsolatos változatos témák tudásbázisa: rövid tájékoztatók, ismeretterjesztő cikkek és tudományos kutatások is elérhetők rajta, folyamatosan bővülő tartalommal.

 

Az onlineplatformok.hu bemutatja az NMHH mint digitális szolgáltatási koordinátor feladatait is. A DSA-rendelet hozta létre ezt a szerepkört: minden tagállamban az erre kijelölt hatóság felel majd a rendelet végrehajtásáért.

 

Az NMHH – hatósági feladatain túl – olyan tudásközponttá kíván válni az online platformok vonatkozásában, amely támogatja a felhasználókat az online világban való biztos eligazodásban.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14