Meghatározó törvényjavaslatokat tárgyal az informatikai bizottság

Kerekes Pál, 2001. március 14. 09:56
Az elektronikus aláírásról, valamint a hírközlésről szóló törvényjavaslatok kerülnek a parlament informatikai és távközlési bizottsága elé jövő csütörtökön, március 22-én. Mindkét tervezet közvetlenül is elérhető az Országgyűlés honlapjáról.
A különleges érdeklődésre való tekintettel az előterjesztések megvitatására nem a megszokott helyen, hanem az egyik legnagyobb ülésteremben kerül sor. A meghívó szerint a két törvénytervezet általános vitája előtt Sík Zoltán, az Informatikai Kormánybiztosság államtitkára mutatja be szervezete eddig végzett tevékenységét, illetve beszámol a jelenleg folyó munkáról.

Mindkét törvényjavaslat - némi vezetett klikkelés után - letölthető a www.parlament.hu honlapról. Az elektronikus aláírásról szóló teljes anyag közvetlenül elérhető a www.mkogy.hu/irom36/3847/3847.htm címről. Az egységes hírközlési törvénytervezet a www.mkogy.hu/irom/3934/3934.htm lapon található.

A bizottság tagjai február elején, az alakuló ülésen egyetértettek abban, hogy a lehető legnagyobb nyilvánosságot kívánják biztosítani tevékenységüknek. A tárgyalandó törvényjavaslatok hozzáférhetőségének megszervezése azt mutatja, tartani tudják ígéretüket.

Az Országgyűlés munkaprogramja szerint előbb az e-szignó bevezetését szabályozó törvénytervezet kerül a képviselők elé. Az elfogadást még az első fél évre tervezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55