IBM notebookok tele újdonságokkal

Tóth Kristóf, 2001. március 20. 23:14
Az IBM olyan új eszközökkel és megoldásokkal bővítette ki a ThinkPad A, T és X szériájú notebookjait, amelyeknek köszönhetően megszülettek a piac talán legsokoldalúbb hordozható számítógépei.
Az IBM ThinkPad termékcsalád az 1992-ben megjelent, első ThinkPad 700C modelltől kezdődően mindig nagyon sikeres és népszerű volt a piacon. Eddig körülbelül 10 millió darab ThinkPad notebookot értékesített az IBM. A sikeres piaci szereplés folytatása érdekében a cég olyan eszközökkel bővítette ki a legújabb notebookjait, amelyek funkcionalitásban és sokoldalúságban szinte már verhetetlenek.

A ThinkPad A, T és X szériájú hordozható számítógépek mindegyike az Intel processzoraira épül. Ezek közül az A és T termékcsaládhoz tartozó notebookok már a legújabb és a leggyorsabb 1 GHz-es frekvenciával működő, mobil Intel Pentium III processzorokkal is megrendelhetők. Ennek köszönhetően a teljesítményük vetekszik a legtöbb asztali számítógépével is. Természetesen a komoly teljesítmény összhangban van a könnyű hordozhatósággal. A ThinkPad notebookokhoz szériától függően 12,1, 14,1 és 15 colos TFT LCD kijelzők tartoznak.

Az IBM nemcsak az 1 GHz-es Pentium III processzor alkalmazásával bővítette az újdonságok listáját, hanem egyéb más eszközökkel és megoldásokkal is. Ilyen például a ThinkPad legújabb három szériájához alkalmazható UltraPort csatlakoztatási lehetőség. Ennek segítségével az eddigieknél sokkal könnyebben, gyorsabban és rugalmasabban oldható meg a különböző perifériális egységek csatlakoztatása.

Az UltraPort lehetőségek közé tartozik az új, IBM UltraPort Digital Array Microphone, amely tiszta, háttérzajoktól mentes hangdigitalizálást tesz lehetővé. Az új IBM UltraPort IrDA modul segítségével kényelmes, vezeték nélküli kommunikáció létesíthető a különböző eszközök között. Igazi újdonságnak számít az IBM UltraPort Camera II, amely 640x480 pixeles felbontású képek és 320x240-es felbontású videók rögzítésére alkalmas. Ennek a kamerának az ára 99 dollár (30 000 forint).

Kulcsszavak: IBM notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59