Többszintű biztonsági rendszer az IBM új, "üzleti" notebook-jában

forrás Prim Online, 2005. január 24. 13:50
Az IBM bemutatta napjaink leggyorsabb könnyűsúlyú noteszgépét, az opcionális ujjlenyomat leolvasóval ellátott ThinkPad T43-et. Az új, szintekre osztott vírusvédelemmel és az iparág legfejlettebb hordozhatósági-, biztonsági-, adatmentési és energiagazdálkodási elemeivel rendelkező T43 a nagy teljesítményt, biztonságot és az ellenőrzés új szintjeit megkövetelő üzleti felhasználók számára készült.
A ThinkPad T43 felvonultatja a ThinkVantage technológia legújabb eredményeit, a továbbfejlesztett Rescue and Recovery 2.0-t és az Antidote Delivery Manager-t. A Rescue and Recovery beágyazott, bootolás előtt lefutó vészrendszer, melynek eszközei egyetlen gombnyomásra megoldják a PC-kel kapcsolatban felmerülő legáltalánosabb problémák nagy részét még akkor is, ha a fő operációs rendszert féreg vagy vírus fertőzte meg. Az Antidote Delivery Manager segítségével az informatikai részleg a vállalat egészére hatékonyan és biztonságosan kiterjesztheti a legfontosabb frissítéseket, így megvédheti a ThinkPad noteszgépeket a férgek és vírusok támadásától. A szoftvernek köszönhetően a számítógépek a frissítéseket gyorsan letöltik és telepítik, illetve könnyedén leválaszthatóan a rendszerről. A Rescue and Recovery 2.0 mától minden ThinkPad noteszgép és ThinkCentre asztali számítógép alaptartozéka, illetve külön is megvásárolható.

Mivel az energiagazdálkodás központi szerepet játszik a vezeték nélküli környezetekben, a ThinkPad T43 ThinkPad Power Manager-rel ellátva kerül forgalomba. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a processzorsebesség és a hűtőventilátor – az akkumulátor élettartamát legnagyobb mértékben befolyásoló elemek – vezérlésével befolyásolja a noteszgép hőmérsékletét, A Power Manager ezen kívül olyan további energiagazdálkodási elemeket tesz elérhetővé, melyek segítségével a felhasználó különböző akkumulátorsémákat hozhat létre saját speciális igényeinek megfelelően. A Power Manager információs felülete az akkumulátor vezérlőközpontjaként működik, mely a rendelkezésre álló töltési kapacitás és a hátralevő idő mellett olyan információkat is tartalmaz, mint az akkumulátor tulajdonságainak leírása. Ez utóbbira a fenntartással kapcsolatos feladatokkal összefüggésben van szükség.

Nagyobb sebesség, és fejlettebb grafikai képességek


Az új ThinkPad T43 új generációs Intel(R) Centrino(TM) mobiltechnológiával készül (kódneve: Sonoma), melyet az új Intel Pentium M processzorok mellett 533MHz-es elülső és oldalsó busz, az új Intel 915 Express chipset család, és Intel PRO/Wireless 2195ABG vagy 2200BG hálózati csatlakozó tesz teljessé. A fentiek mellett a T43 akár 2GB DDR2 533MHz rendszermemóriát, illetve 80 GB merevlemezt képes befogadni, valamint egy Express Card és egy PC kártya csatlakozóval is rendelkezik.

A ThinkPad T43 az új PCI Express szerkezettel készül, mely a jövőben kifejlesztendő ExpressCard megoldásokat is támogatja.

A nagysebességű teljesítményt és kiemelkedő grafikai képességeket ötvöző T43 a T sorozat első olyan tagja, mely Intel Graphics Media Accelerator 900-zal, ezzel a fejlett integrált grafikai megoldással is kapható. A grafikai teljesítmény tovább fokozható a választható ATI RADEON X300 vagy ATI Mobility FireGL V3200 grafikai adapterekkel.

Mozgékony üzletembereknek


2,5 cm-es vastagságával és 2 kg-os utazási súlyával a T43 ideális választás a folyamatosan úton lévő üzletemberek számára.

A beépített vezeték nélküli eszközök – például az Intel 802.11b/g és 802.11a/b/g vezeték nélküli adapterek – nagyteljesítményű kapcsolatot tesznek lehetővé, melynek köszönhetően a T43 még a legnagyobb üzleti igényeket is kielégíti.

Könnyű használat a ThinkVantage technológiákkal

A ThinkPad T43 egy sor energiagazdálkodást, informatikai irányítást, biztonságos számítógép-használatot és egyszerű vezeték nélküli csatlakoztathatóságot irányító ThinkVantage technológiával rendelkezik. A T sorozat legújabb modelljét Access Connections szoftverrel láttuk el, mely rögzíti a felhasználó vezetékes és vezeték nélküli hálózati beállításait, valamint leegyszerűsíti a különböző csatlakozási környezetek kezelését.

A ThinkPad T43 többszintű biztonsági rendszerének segítségével könnyedén úrrá lehet a növekvő biztonsági fenyegetéseken. A T43 egyes modelljeihez Password Manager-rel és beágyazott biztonsági alrendszerrel rendelkező beépített ujjlenyomat-leolvasó berendezés is tartozik. A beépített ujjlenyomat-leolvasó segítségével a felhasználó kényelmes és rendkívül biztonságos megoldásként fájlokat titkosíthat.

Kulcsszavak: notebook IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14