Titánium borítással is rendelhető az Z60-as ThinkPad

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 18. 22:08
A Z60m azonban látványosan elüt a széles kijelzős kinézetével a többi modelltől, bár ez kívülről nem látszik, a gép háza helyenként masszív fém erősítésű. Aki mostohább körülmények között használja a gépét, rendelheti megerősített titánium borítással is.
A különlegességek sorát a 16:10-es képarányú 15" széles MaxBright kijelző nyitja. A nagy kijelző kellemes hozadéka, hogy bőven van hely a billentyűzet számára. A Z60-as jókora keyboardját vélhtően mindenki kényelmesnek fogja találni. Beépített TrackPoint irányítót egyesek felháborítóan idegesítőnek találják, mások pedig imádják, ám mindkét tábor megtalálhatja a neki valót, mert van touchpad is.

Különleges szolgáltatás, hogy vaksötétben a kijelző tetejébe épített kis lámpával meg lehet világítani a billentyűket. Ma már szinte kötelező, így az összes Z60-ast memóriakártya-olvasóval is ellátták. A biztonságot szolgálja a beépített ujjlenyomat olvasó, amely a hozzáadott szolgáltatáscsomagban van. Ennek segítségével biztonságban tudhatjuk adatainkat nemcsak akkor, ha valaki ellopja a gépet, de beépített biztonsági chippel és az olvasóval helyettesíthetjük összes webes jelszavunkat is.

Ugyanebben a csomagban van a ThinkVantage Active Protection System, amely, a más gyártóknál megszokottnál jobban védi a merevlemez adatait egy esetleges leejtés, vagy más külső behatás esetén. A Think Vantage szoftvercsomag rengeteg hasznos szoftvert tartalmaz, többek között a Rescue and Recovery-t, amellyel egyszerűen vissza lehet állítani az operációs rendszert egy korábbi állapotra, akár a gyárira is. A géphez 3 hónapos Norton Antivírus szolgáltatást is kapunk.

Természetesen a gépet nem csak vezetékes, hanem WIFI hálózathoz is csatlakoztathatjuk. Az 54 Mbps sebességre képes adapter a billentyűzet feletti nyomógombbal aktiválható, kímélve az akkumulátor üzemidejét.

A gépet 1,8 GHz-es Pentium M processzorral, és 512 MB DDR2 memóriával szerelték. A saját memóriával felszerelt Radeon Mobility X300-as vezérlővel a Z60-as egy igazi multimédiás számítógép. Fontos paraméter az akkumulátor élettartama, a 9 cellás akkuval 6 órán keresztül lehet folyamatosan dolgozni géppel.

Kulcsszavak: notebook IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14