IBM és R&R: együtt az üzleti intelligenciáról

Kovács Attila, 2001. április 2. 18:23
Az IBM Magyarországi Kft. és az R&R Software Rt. "üzleti intelligencia szoftver megoldások" témakörben közös szakmai napot tartott március 30-án Budapesten.
Az R&R egyike az IBM legelső hivatalos magyarországi üzleti partnereinek, kulcsrakész informatikai rendszereket, üzleti alkalmazásokat fejleszt és forgalmaz, a felhasznált IBM üzleti intelligencia szolgáltatásportfóliójában arra a Brio Technology cég szoftvertermékeire alapoz, amelynek európai értékesítési igazgatója, Frank Masson az üzleti együttműködési szerződés bejelentésére Párizsból érkezett a workshopra. Rozenberszki Zsolt, az R&R igazgatója szerint cége az adatok felhasználásával kíván információkat előállítani, nem céljuk viszont az üzleti hírszerzés. Hangsúlyozta, az adatinformáció transzformálása nagyon fontos folyamat. Az általuk szállított megoldások feltételezik, hogy a cégeknél már rendelkezésre állnak különböző vállalatirányítási rendszerek.

Kovács László, az IBM szoftvercsoportjának termékfelelőse általánosságban ismertette a business intelligence megoldásokat és azok különböző szintű szoftverportfólió alapú bevezethetőségét. Az IBM-megoldások alapja az IBM DB2 Universal Database rendszer, az IBM Visual Warehouse, továbbá a DB2 OLAP Server és az IBM Intelligent Miner.

Ila Gábor, az R&R üzleti intelligenciamegoldások csoportjának a vezetője a Brio-alkalmazások lehetőségeiről beszélt, ahol pl. a Brio ONE egyetlen integrált eszközben tömöríti a vállalati információforrásokat. Kiemelte a metaadatok kezelésének jelentőségét és a Brio-alkalmazások skálázhatóságát.

Zsigmond István R&R-munkatárs részletes alkalmazásbemutatót tartott egy kontrolling-statisztikai vezetői jelentéselvárás halmazának leképezéséről és megvalósításáról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50