Kulcs a kulcsokhoz

, 2001. április 6. 14:21
Nagyon nagy érdeklődés mellett, több mint 200 fős hallgatóság előtt rendezte meg ma délelőtt az Icon és a Sun-Netscape Alliance az elektronikus aláírással kapcsolatos tudnivalókról szóló előadását.
Valószínűleg az éppen tárgyalt e-szignó törvénnyel hozható kapcsolatba, hogy a résztvevők közel harmada a kormányzati szférából érkezett, a hazai közép- és felső vezetők közül sokan jöttek a pénzügyi területről, de még az informatikai szakmát, vagyis a rendezők partnereit, illetve ellenfeleit is sokan képviselték: 9%.

Az előadók, akik között volt neves svéd hitelesítési szolgáltató, vagy az elektronikus aláírást itthon már alkalmazó magyar nagyvállalat is, a PKI – vagyis a publikus kulcs infrastruktúra – témakörét több oldalról világították meg, figyelembe véve, hogy a téma iránt érdeklődhetnek a PKI-felhasználók, a hitelesítésszolgáltatók és egyéb szolgáltatók is. A szakmai nap egyik bevallott célja az volt, hogy megmutassa az Icon kompetenciáját a biztonsági rendszerek tervezésétől és kialakításától egészen a majdani hitelesítésszolgáltatók infrastruktúrájának szállításáig, vagy a PKI-hoz kapcsolódó minden szint oktatásáig.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14