Kapható a Novell Portal Services

, 2001. április 19. 12:58
A Novell bejelentette, hogy megjelent a Novell Portal Services 1.0. A Novell Portal Services személyre szabott, egyetlen böngészőn keresztüli hozzáférést kínál a hálózaton lévő fájlokhoz, a különféle eszközökhöz, információhoz és alkalmazásokhoz.
A Novell Portal Services nemcsak leegyszerűsíti az összes hálózati erőforráshoz való hozzáférést, hanem biztonságosabbá is teszi a használatot az egylépéses hitelesítéssel. Mivel a meglévő vállalati címtárakat használja, nagymértékben felgyorsítja nagy teljesítményű vállalati portálok kialakítását. A Novell Portal Services egy olyan keretrendszert biztosít, amelyik leegyszerűsíti a webes szolgáltatásokhoz, többek között a Novell Hálózati Szolgáltatásaihoz történő hozzáférést. A GroupWise együttműködési, a NetWare kiváló rendelkezésre állással fájl- és nyomtatási, az iChain biztonságos extranetes hitelesítési, a DirXML adatszinkronizációs, a Novell OnDemand Services pedig a digitális tartalom- és vékonykliens-hozzáférési szolgáltatásokat biztosít. A Novell Portal Services természetesen az egyéb vállalati alkalmazásokhoz, például a Microsoft Exchange-hez vagy a Lotus Noteshoz való hozzáférést is leegyszerűsíti.

A hatékonyság növeléséhez ma már a felhasználóknak a vállalati tűzfalon belülről és kívülről egyformán el kell tudni érniük a szükséges adatokat és eszközöket. "A Novell Portal Services segítségével személyre szabott 'webes munkaasztal' alakítható ki a felhasználók számára, azokkal az adatokkal és alkalmazásokkal, amelyekre valóban szükségük van, legyenek bárhol is" – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "Az alkalmazottak munkahelyi portáljainak elemei lehetnek például az e-mailek, vállalati hírek, kapcsok a gyakran használt alkalmazásokhoz és dossziékhoz, a belső informatikai segélyszolgálathoz és minden egyéb erőforráshoz, amelyre a munka elvégzéséhez szükség van. A vállalaton kívüli kapcsolatokhoz szintén készíthető személyre szabott portál minden egyes üzleti partner számára – egy portál a beszállítóknak, amelyen a raktárkészlet látható, vagy éppen egy vásárlói portál, amelyen a céggel kapcsolatos hírek, kampányok, valamint a céges telefonkönyv adatai találhatók. E személyre szabott portálok tartalma tetszés szerinti forrásból érkezhet: a vállalati hálózatokból, extranetekből vagy az internetről."

A Novell Portal Services a Novell NDS eDirectoryban tárolt személyazonossági adatokra támaszkodva készíti el az egyes felhasználók személyre szabott nézetét. Az internetes szabványokra, így többek között a Javára és az XML-re épülő Novell Portal Services platformtól függetlenül leegyszerűsíti az összes hálózati erőforrás elérését: egyaránt használható NetWare, Windows NT/2000, Solaris és Linux operációs rendszereken. A Novell Portal Services dinamikus, egyedi tartalmat biztosít minden egyes portálon. Képes például a Novell Portal Services tárolni a felhasználó azonosításához szükséges adatokat a címtárban, így az intraneten már meglévő, de alapesetben további felhasználói nevet és jelszót igénylő, biztonságos webtartalom is gyorsan elérhető.

A licencekkel és a termékkel kapcsolatos további információ: http://www.novell.com/products/portal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36