Segítség, elvesztem!

Kollár Csaba, 2001. április 30. 10:05
Az egyik norvég, helymeghatározásra szakosodott cég bemutatta, hogy a közeljövőben milyen lehetőségeink vannak, ha elvesztünk valahol.
A Pocket-it.com Here&Now nevet viselő szolgáltatását Oslóban ismerhették meg az érdeklődők. A szolgáltatás a norvég Telenor operátor hálózatán érhető el, és arra az alapvető kérdésre kaphatunk választ, hogy hol vagyunk. A felhasználó pontos képet kap arról, hogy éppen hol tartózkodik, és így rövid időn belül megtalálja a helyes utat – nyilatkozta a Pocket-it szóvivője. A szolgáltatás egyelőre a béta-tesztverzió állapotában van, így néhány funkció még nem vehető igénybe. A regisztrált felhasználóknak a tesztelési időszakban nem kell fizetniük a kipróbálásért.

Az eddigi tesztek – melyeket leginkább Nokia 3330 és Ericsson R380 készülékekkel végeztek – pozitív eredménnyel zárultak. A két típus közül az Ericsson bizonyult a megfelelőbbnek; tisztán lehetett látni az utcát (pontosabban annak nevét), ahol vagyunk. Szakértők felhívják a figyelmet, hogy a GSM nem GPS, így a hely koordinátái nem mindig egzaktak, akár 200-800 méteres eltérést is mutathatnak. Igaz, hogy nem kapunk mindig pontos helyzetképet – válaszolta a kritikára Petter Nyborg a Pocket-it képviseletében – de a legnagyobb tévedéssel is 10 percen belül megtalálhatjuk pozíciónkat. Ez az idő pedig, legyen szó akár késésről is, még “megbocsátható”.

Kulcsszavak: mobilszolg Telenor +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50