A Microsoft az E3-ra készül az Xbox-szal

Tóth Kristóf, 2001. május 13. 21:25
A jövő héten rendezik meg az E3 (Electronic Entertainment Expo) kiállítást, amely számos nagy jelentőséggel bíró bejelentésnek ad majd otthont. A Nintendo GameCube-ja mellett a Microsoft Xbox játékkonzolját szeretné bemutatni a látogatóknak.
Az elsősorban videojátékokkal foglalkozó Electronic Entertainment Expo (E3) idén is számtalan nagy cég bejelentéseit hozza majd. A Nintendo az E3-on szeretné részletesebben bemutatni közeljövőben megjelenő, jelenleg még fejlesztés alatt álló játékkonzolját, a GameCube-ot, amelyet a társaság a Sony PlayStation 2 ellenfelének tervezett.

A szoftveróriás Microsoft, amelynek neve ez idáig ismeretlen volt a játékkonzolok körében, úgy döntött, csatlakozik a Sony és a Nintendo mellé a folyamatosan bővülő, óriási lehetőségeket rejtő konzolpiacon. A társaság a játékkonzolok piacára Xbox elnevezésű eszközével kíván betörni, amely az USA-ban és Japánban idén ősszel, Európában a jövő év első felében jelenik meg.

A Microsoft a Nintendóhoz hasonlóan nem túlzottan sok információt árult el a készülőben lévő konzolról, és szintén az E3-at jelölte meg a részletek közzétételére. Mivel mind a Sony, mind a Nintendo készül az E3 kiállításra, a Microsoftnak is tökéletes formában kell bemutatnia új üdvöskéjét, különben a szoftvercég könnyen alulmaradhat az iparág közismert képviselőivel szemben.

"Elképzelésünk szerint mint mindig, most is komoly küzdelem várható, hiszen mindenki a legjobb oldalát szeretné megmutatni eszközének" - mondta Ed Fries, a Microsoft játékkiadó részlegének elnöke. "Remélem, a kiállítás valóban meg fogja mutatni az Xbox játékok igazi stílusát."

Az E3-on olyan információk is napvilágot fognak látni, mint hogy pontosan mikor és milyen áron kerül majd a konzol kereskedelmi forgalomba. "Az E3 fordulópont számunkra. Innentől kezdve minden figyelem a játékokra összpontosul" - mondta a Reutersnek Robbie Bach, az Xbox projekt vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50