Nyilvános mobiltelefonok

Kollár Csaba, 2001. május 21. 20:59
Az angliai telefonhasználóknak nem kell feltétlenül mobiltelefonnal rendelkezniük ahhoz, hogy szöveges üzenetet küldjenek ismerőseiknek.
Az angliai telekommunikációs cég, a BT a közelmúltban 2800 speciális telefonfülkét helyezett el, melyek már a mobil életérzés néhány jellemző vonását is lehetővé teszik az utcai telefonálók számára. A telefonfülkék Anglia szerte megtalálhatók, legnagyobb számban – 589 darab – Londonban. Az SMS-ek küldésének díja 10 penny üzenetenként, az e-mail-ekért pedig 20 pennyt kell fizetnünk. Lehetőségünk van készpénzben fizetni, illetve használhatjuk az előre váltott kártyát (telefonkártyát) is. Az üzeneteket egy speciális mini-billentyűzeten pötyöghetjük be, azokban a piros telefonfülkékben, melyeknél egy kék csík jelzi, hogy ez a plusz szolgáltatás is igénybe vehető.

A mobil és számítógépes kommunikáció gyors fejlődése megkívánja, hogy e-mail-t és szöveges üzenet bárhonnan, bármikor küldjünk. Fejlesztésünk ebben kíván segítséget nyújtani az üzleti és a magánfelhasználóknak egyaránt – nyilatkozta Malcolm Newing a BT Payphones igazgatója. A BT jövőkutatói Ian Pearson és Richard Wilson megjósolták azt is, hogy 10 éven belül a klasszikus telefonfülkékben olyan szolgáltatások is mindennaposak lesznek, mint a video-konferencia, az elektronikus pénzváltás, a nagy fájlok és szoftverek letöltése, a nagysebességű internetelérés, hogy csak a fontosabbakat emeljük ki a kutatók tanulmányából.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14