Panasonic-Hitachi stratégiai szövetség

, 2001. május 25. 16:45
A Panasonic (Matsushita Electric Industrial Co. Ltd.) és a Hitachi Ltd. bejelentették, hogy széles körű stratégiai szövetség keretében egyesítik a két vállalat erősségeit az információs szolgáltatások és a háztartási gépek fejlesztése, valamint a kapcsolódó üzletágak területén.
A megállapodás értelmében a Panasonic (Matsushita) és Hitachi olyan, egyre fontosabb szerepet játszó területeken működik majd együtt, mint például az IC-kártyamegoldások és egyéb információs szolgáltatások, az „Echonet" rendszerre épülő háztartási hálózati rendszerek, illetve különféle háztartásigép-alkatrészek közös tervezése és fejlesztése.

A két vállalat együtt fejleszti és szállítja IC-kártyákra (azaz integrált áramköri kártyákra) épülő, teljes körű megoldásait. A közös tervezésen, fejlesztésen és gyártáson túlmenően a partnerek az IC-kártyák rendkívüli lehetőségeit kiaknázó szolgáltatási alkalmazások szállításában is együttműködésre készülnek.

Az együttműködés területei között a háztartási hálózati rendszerek de facto szabványának kidolgozását szolgáló Echonet-alapú hálózati koncepcióval kapcsolatos kutatás-fejlesztés, hálózatba kapcsolt energiatakarékos háztartási rendszerek fejlesztése, illetve egyéb értéknövelt termékek és szolgáltatások kialakítása is szerepel. A munka támogatására a Hitachi és a Panasonic (Matsushita) még az év vége előtt vegyes vállalatot alapít. Egyik közös kutatás-fejlesztési programjuk keretében az új IPv6 címzési rendszert támogató háztartási hálózati eszközök lehetőségeit vizsgálják.

A jövő háztartásigép-kultúrájának megteremtése érdekében a Panasonic (Matsushita) és a Hitachi kutatás-fejlesztési együttműködése olyan termékekre és technológiákra is kiterjed, amelyek energiatakarékossági és újrahasznosítási jellemzők szempontjából minden jelenleg létező megoldást felülmúlnak. Az így létrehozott környezetvédelmi technológiák olyan de facto szabványok felállítását szolgálják, amelyek maximálisan szem előtt tartják a globális környezet megóvását.

Az információs szolgáltatások és a háztartási gépek szegmensében folytatott közös munkát követően a partnerek azt is megvizsgálják majd, miként tudnának együttműködni a fejlett informatikai megoldásokat teljeskörűen hasznosító, üzleti és gyártás-tervezési célú, digitális AV (audio/video) technológiák terén. E tevékenység keretében a Panasonic (Matsushita) digitális gyártórendszerét a Hitachi EDMS-megoldásával (Engineering for Electronics Design and Manufacturing Service) ötvözik majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50