Hitachi kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Hitachi

Az ABB eladta az Energetikai Hálózatok üzletágát a Hitachinak

Az üzletág eladása lehetővé teszi, hogy az ABB a kulcsfontosságú piaci trendekre és vevői igényekre, így a közlekedés és az ipar villamosítására, az automatizált gyártásra, a digitális megoldásokra, valamint magasabb szintű, fenntarthatóbb termelékenységre koncentráljon. 

Kulcsszavak: +céginfo Hitachi ABB
2020. július 4. 18:09

Az ABB szoftvermegoldása segít javítani Japán energiaellátásának megbízhatóságát és hatékonyságát

Az ABB bejelentette, hogy a Hitachi, Ltd. megbízást adott az ABB Ability Network Manager Market Management System (MMS) szoftvermegoldás szállítására, mely a villamosenergia-piacon a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartásához fog hozzájárulni. Az MMS-rendszert – mely a piachoz kapcsolódó funkciók széles körét és az energiapiac modern informatikai infrastruktúrájának létrejöttét támogató fejlett alkalmazások sorát fogja át – az országos átviteli rendszerüzemeltetők (Transmission System Operators – TSO-k) megbízásából a kiegyenlítő villamosenergia-piac kiépítését végző TEPCO Power Grid, Inc. és Chubu Electric Power Co. sajátos igényeinek megfelelően fogják kialakítani.

2019. szeptember 2. 18:28

Hitachi új disztribútorral, okostársadalom megoldásokkal

A gyártó és az új disztribútor célja a japán cégcsoport innovatív okostársadalom-megoldásainak bevezetése a magyar piacra – a fejlett Hitachi storage rendszerekre építve.

2015. június 3. 11:24

40 milliárd forintnyi büntetés chipkártya-gyártóknak kartellezésért

Kartellezés miatt 138 millió euró bírságot szabott ki az Európai Bizottság chipkártyák gyártóira - jelentette be szerdán Joaquín Almunia versenyjogi biztos.

2014. szeptember 3. 15:25

Önállóan közlekedő robotjárművet mutatott be a Hitachi

Önmagát vezető, hívásra házhoz menő egyszemélyes robotjárművet mutatott be a Hitachi japán elektronikai cég.

Kulcsszavak: robot Hitachi
2013. március 14. 07:57

A Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat

Hitachi Unified Storage az első storage megoldás, amely egy platformon kínál megoldást a block, file vagy objektum típusú adatok tárolására.

2012. június 29. 14:25

7 mm-es Hitachi HDD

A Hitachi bemutatta a világ legvékonyabb 2.5 hüvelykes merevlemezét, melynél keskenyebb eszköz még nem jelent meg a piacon.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2010. június 2. 13:22

Megint árkartell miatt perelnek több elektronikai óriást

Egy elektronikai üzletlánc beperelte Amerikában a Hitachi-t, az LG-t, a Samsung-ot, a Sony-t és a Toshiba-t, azzal vádolva a technológiai óriáscégeket és leányvállalataikat, hogy árkartellt létrehozva mesterségesen magasan tartották a számítógépes optikai meghajtók árát.

Kulcsszavak: jog Sony Toshiba LG Samsung Hitachi
2010. február 28. 11:37

Tűzforró 10 terás Hitachi HDD-k

A Hitachi bemutatott egy olyan lézerhevítésen alapuló technológiát, amelynek segítségével a jelenleginél sokkal nagyobb adatsűrűséget lehet kipréselni a merevlemeztányérokból.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2010. február 5. 19:23

Hitachi HDD 15 ezres fordulattal

A Hitachi bemutatta legújabb termékeit, két magas fordulatszámon dolgozó szerverekbe építhető merevlemezt.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2009. október 14. 18:40

2 terabájtos Hitachi winchester 7200 rpm-mel

A Hitachi ugyan nem az első gyártó, amely 2 terabájtos 3,5” asztali gépes merevlemezes meghajtót dob piacra, ám övék az első olyan termék, amely mindehhez 7200-as percenkénti fordulatot produkál.

Kulcsszavak: Hitachi winchester
2009. augusztus 7. 16:30

Németországban rekordot dönthet az internetes vásárlás

A gazdasági válság ellenére Németországban az idén rekordot dönthet az internetes értékesítés, a forgalom minden eddigit meghaladhat.

Kulcsszavak: +céginfo Hitachi
2009. július 29. 11:17

A Hitachi harmadik éves veszteségét várja

A legnagyobb japán elektronikai gyártó, a Hitachi kedden 82,67 milliárd jen (870,5 millió dollár) veszteséget jelentett adó után az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, az elektronikai fogyasztási cikkek és a félvezető lapkák gyenge forgalma miatt. Egy évvel korábban 31,56 milliárd jenes adózott eredménye volt.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo
2009. július 29. 09:20

Mobiltelefon HD felbontású videokamerával

A Hitachi Wooo sorozatának legújabb darabja példátlan módon 720p HD felbontású videofelvétel készítésére is képes lesz, napokon belül meg is jelenik Japánban.

2009. május 23. 08:50

Rekordveszteség a Hitachi-nál

A Hitachi ma közzétett éves üzleti eredménye meglehetősen komor képest fest a vállalatról, hiszen a mostani a legnagyobb veszteség az ország történetében.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo
2009. május 12. 20:45

A Hitachi beismerte az LCD árkartell létrehozását

Már korábban felmerült a gyanú, hogy a japán vállalat nem a piac szabályai szerint viselkedett és mesterségesen magasan tartotta az árakat, a cég most belegyezett egy 31 millió dolláros büntetés kifizetésébe az eset elsimítására.

Kulcsszavak: Hitachi jog
2009. március 12. 07:36

Költségcsökkentési lehetőségek az informatikában

Az informatikai üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők az informatikai háttértárolók kihelyezésével, egy ilyen befektetés 12-16 hónap alatt megtérül.

Kulcsszavak: IT trend Albacomp Hitachi
2009. február 18. 10:15

Hitachi-Albacomp: a stratégiai együttműködés új fejezete

A székesfehérvári vállalat jelenleg is dolgozik egy 100 ezer dollár értékű HDS-alapú tároló rendszer tervezésén és építésén egy hazai nagyvállalatnál, és folyamatban van egy másik, ennél is nagyobb értékű projekt megvalósítása.

2009. február 17. 14:43

Rekordveszteség, elbocsátások a Hitachinál

Úgy látszik, mostanában leginkább a japán technológiai cégekre jár rá a rúd a válság miatt, ugyanis a Sony és a Toshiba után a Hitachi is rekordméretű veszteségről kénytelen beszámolni.

Kulcsszavak: Hitachi +céginfo munkaerő
2009. január 30. 17:46

A Hitachi is beszáll az SSD-gyártásba

A Hitachi bejelentette, hogy az Intellel együttműködve flash SSD memória-háttértárakat fog fejleszteni és gyártani, ami stratégiai váltás az eddig a merevlemezeket favorizáló cég részéről.

Kulcsszavak: Hitachi winchester memória
2008. december 2. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10