Oracle OpenWorld Európában

Oracle9i, iDevelop, e-business

Vértes János, 2001. június 20. 12:36
Berlinben – illetve kapcsolódó rendezvények keretében Párizsban, Madridban és Milánóban – kedden kezdődik az Európában most először megrendezett Oracle OpenWorld. A háromnapos tréning, konferencia, kiállítás, előadássorozat keretében a vállalati és informatikai vezetők, az adatbázis-adminisztrátorok, az informatikusok, a fejlesztők, a webmesterek, a Java szakértők, illetve az Oracle partnerei és ügyfelei első kézből szerezhetnek értesüléseket, háttér-információkat az Oracle – és mintegy 150 partnere – újdonságairól.
Bár az Oracle rendezett már hasonló lokális rendezvényeket az ó-világban, most először költözik át a világméretű OOW az öreg kontinensre. A hétfő esti fogadással lényegében megnyíló rendezvénysorozat igazi "nyitóelőadását" szerdán ebéd után tartja Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója, ám addigra a résztvevők sok érdekes információt szerezhettek az Oracle nagy sikerű adatkezelési technológiai platformjának legújabb kiadásáról, az Oracle9i-ről, az e-üzletet támogató e-stratégiákról, az iDevelop-ról, az e-üzleti alkalmazások és online szoftverszolgáltatások rendszerbe állításáról és felügyeletéről, az adattárházakról és az operatív üzleti adatelemzésről illetve az Oracle E-Business Suite alkalmazás-együttesről.

A Milánóban, Madridban és Párizsban 19-20-adikán rendezett kapcsolódó rendezvények a folyamatos kapcsolatban állnak majd a berlini OOW-vel: az Oracle E-Business Network fogja közvetíteni a főbb eseményeket, valamint az előadókkal és kiállítókkal készített interjúkat.

A rendezvényhez csatlakozott az Oracle mintegy százötven partnere, akik kiállításon mutatják be Oracle platformra épülő megoldásaikat. Több technológiai világcég nem csak kiállít, hanem támogatja is a nagyszabású rendezvényt: a Compaq Computer Corporation, az EMC Corporation, az Intel és a Sun Microsystems gyémántszponzorok. Az EMC Corporation elnök-vezérigazgatója személyesen is ellátogat Berlinbe, Joe Tucci “Az információ erejének kiaknázása” címmel a világ minden vállalatát érintő információs robbanásról fog beszélni. “Egyfajta ősrobbanás tanúi lehetünk a tartalom terén: az elkövetkező két évben több információt fognak létrehozni, mint az emberiség egész történetében, és ennek az információnak a nagy része digitális lesz” – véli Tucci. “Az információ exponenciális növekedése egy adatkezelési problémát is felvet, amelyet az EMC és az Oracle közös erőfeszítéssel igyekszik megoldani."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50