IP-telefónia megoldás az Union Biztosítónál

Kovács Attila, 2001. június 20. 20:29
Az LNX Kft. június 20-án arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy néhány nappal ezelőtt Magyarország első, Cisco termékekkel megvalósított IP telefon rendszerét adta át az Union Biztosítónál. Budapesten, a biztosító új Kálvin téri székházában kizárólag a nagy sebességű LAN-on működő IP-alapú készülékeket használják.
A Minor Rt. fővállalkozásában kivitelezett informatikai projekt új alapokra helyezte a biztosító társaság kommunikációs infrastruktúráját. A felhasználók számítógépei az IP telefonokba integrált kapcsolókon keresztül csatlakoznak rá a nagy sebességű gigabites gerinchálózatot működtető switch eszközökre, amelyek a telefonok folyamatos tápellátását is biztosítják. A hívások kezelését redundáns kialakítású Cisco Call Manager (szoftver telefonközpont) bonyolítja, a távközlési hálózathoz való csatlakozást pedig egy Cisco átjáró (ún. Voice Gateway) valósítja meg. A webes felületről üzemeltetett, könnyen bővíthető rendszer jelenleg mintegy száz készüléket tartalmaz.

„Az IP-telefóniában nem csalódtunk, a rendszer problémamentesen működi. Minden, a régi rendszerben használt teljes funkcionalitást, - beleértve a hangpostát (amelyet szintén IP-alapúra cseréltünk) és a felhasználó-azonosítást lehetővé tevő PIN kódot - sikerült megvalósítani” – mondta Siegl Attila, az Union informatikai vezetője.

„Az LNX mindig is élenjárt az új technológiák meghonosításában. Ráadásul az IP-telefóniát stratégiai terméknek tekintjük, amely új piaci lehetőséget teremt számunkra. Hitünket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az LNX-ben jelenleg már folyik a teljes telefonhálózat IP-telefonokra cserélése” – nyilatkozta Jaskó István, az LNX kommunikációs igazgatója.

Kulcsszavak: iptelefon +céginfo LNX

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14