HÍF: a költségalapú postai szolgáltatások felé

Kovács Attila, 2001. június 21. 12:46
A postai szolgáltatások költségalapú árképzésének kialakítására, elemzési tevékenység elvégzésére, valamint javaslatok, ajánlások kidolgozására a Hírközlési Főfelügyelet által kiírt közbeszerzési pályázatot az Arthur Andersen vezetési tanácsadó cég nyerte.
A nyertes szakmai koordinációja mellett most indul a hatóságnál a „Postai szolgáltatások költségalapú árképzése” projekt, amely az Egységes Hírközlési Törvény alkalmazására való felkészülés egyik igen fontos állomása. A projektindító megbeszélésen megerősítették, hogy a projekt végrehajtása során olyan tudásbázist kell kialakítani, amely a szabályozó hatóságot támogatja feladatainak eredményes ellátásában a postai szolgáltatások területén. A projekt eredményeitől azt is elvárják, hogy azok érdemi segítséget nyújtsanak az EHT vonatkozó végrehajtási rendeleteinek az elkészítéséhez.

A megkezdett és előre láthatóan az ősz folyamán lezáruló munkának része egy olyan modell kidolgozása, amely kizárólag a kijelölt szolgáltató által végezhető ún. „fenntartott postai szolgáltatások” egységköltségének meghatározását támogatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14