Novell-szolgáltatások az online közigazgatásban

, 2001. június 23. 12:13
A Novell Inc. a legkülönfélébb területeken segíti a kormányzatokat az internetre való csatlakozásban. Legutóbb Hága városa is csatlakozott az egyre növekvő számú, Novell-szolgáltatásokat használó kormányzatokhoz és önkormányzatokhoz - mint Toronto városa, a Bracknell Forest-i önkormányzat, az Egyesült Államok népszámlálási hivatala, a brit védelmi minisztérium és még sokan mások. A Novell technológiáját az Egyesült Államok 50 államából jelenleg 40-ben használják.
Mint napjaink legtöbb szervezete, a kormányzatok is a belső folyamatokat zökkenőmentesebbé tevő, illetve az információszállítást és a polgári szolgáltatások minőségét javító technológiákat keresnek. Mindez olyan alapvető szolgáltatásokat érint, mint az autók bejegyeztetése vagy az autóvezetői jogosítványok megújítása. Állami szinten pedig a kormányzatok célja a különféle, összetett folyamatok, mint az adónyilvántartás és ügyintézés online megvalósítása. A Novell Hálózati Szolgáltatás szoftverei minden területen megfelelnek a rendkívül magas kormányzati igényeknek

Az NDS eDirectory összetett hálózatok központosított kezelését teszi lehetővé, miközben elősegíti a korábbi rendszerek beépítését, ezzel emberi és anyagi erőforrásokat takarítva meg. Mindemellett az eDirectory a jelenleg forgalomban lévő, legjobban méretezhető címtárszolgáltatás. Egy európai kormány nemrég az eDirectory-t választotta egy 35 millió felhasználós projektben, mely magasan minden idők legnagyobb címtárszolgáltatás megvalósítása.

Az angliai Bracknell Forest és a kanadai Toronto önkormányzatai a Novell Hálózati Szolgáltatásaira épülő programokat dolgoztak ki, mind belső hálózatuk hatékonyabb felügyeletéhez, mind a polgárok részére nyújtott szolgáltatások biztonságos online megjelenítéséhez, kezdve az autóvezetői jogosítványok megújításától a szórakoztatóközpontok helyfoglalásán át az adófizetésig.

A hollandiai Hága városa a közelmúltban hasonló döntésre jutott, amikor elektronikusan elérhetővé tette szolgáltatásait 450 000 polgára számára, kezdve egy helyi adó becslését megvalósító online eljárás kidolgozásával. A Novell eDirectory és iChain termékeit használva a város a polgárok számára biztonságos hozzáférést biztosít a hálózathoz. Hága városa a Novell Consulting segítségét is igénybe vette, hogy a Novell DirXML integrációs szoftverét használva összekapcsolja Windows NT és IBM AS/400 szervereit, megkönnyítve ezzel a hálózat felügyeletét. “Ha bárki úgy érzi, adóalapja nem megfelelően került kiszámításra, online léphet az ügy érdekében” - magyarázta Peter Vreudenhil, Hága város adóhivatalának vezetője. “Korábban a személyes találkozók miatt az adózóknak néha fél napot is erre kellett szánniuk. A város polgáraival fenntartott kapcsolatunk sokkal közvetlenebb lett. Az oldal nagy látogatottsága a bizonyíték arra, hogy létrehozására valóban nagy szükség volt.”

Állami szinten is több kormányzati szerv, mint az Egyesült Államok népszámlálási hivatala és az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma kérték fel a Novellt, hogy javítsa üzletvitelüket. 2000-ben a népszámlálási hivatal 5000 állandó dolgozóját és 7000 számlálóbiztosát felügyelte 554 irodában szerte az országban a Novell Hálózati Szolgáltatásainak segítségével, mely a 2000. évi népszámlálás során kritikus jelentőségű feladat volt. A Cap Gemini, Ernst and Young a Novell iChain biztonsági szolgáltatását használta, hogy az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának beszerzési ügyleteit online formában elérhetővé tegye.

A Novell jelenleg több egyesült államokbeli állam kormányzatával dolgozik együtt, hogy segítse helyi online közösségek kiépítését, valamint további, egyre nagyobb tervek megvalósítását az információs társadalmat érintően. A Novell ezen a téren a következő hónapokban jelenti be innovatív projektjeit. Amellett, hogy vezető hálózati szolgáltatásokat biztosít a közületi szektorokban, a Novell részt kíván venni a fontos technológiai egyeztetésekben is. A Novell kormányzati kapcsolatairól a következő címen kapható további információ: http://www.novell.com/company/govrelations/kppi.html

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36