Négy év túlteljesítés

Novell Magyarország

Széll András, 2001. július 11. 20:58
A Novell EMEA-alelnöke, Juan Carlos Cerutti részvételével június 26-án megrendezett szűk körű sajtóbeszélgetésen a Novell folyamatos piaci növekedése, a cég "one Net" stratégiájának sikere, valamint a tanácsadási szolgáltatásokkal is kibővült új üzleti modell működése szerepelt elsődleges témaként.
Az informatikai piac visszaesése ellenére a Novell egyedülálló módon folytatja piaci növekedését mindenütt a világon. Legutóbb felvásárolta a Cambridge Technology Partners tanácsadási és informatikai szolgáltatásokat nyújtó céget, így bővítve saját üzleti portfólióját. A Cambridge a jövőben sem olvad bele teljesen a Novellbe, független tanácsadóként működve ajánlja partnerei számára az igényeiknek megfelelő informatikai termékeket. Juan Carlos Cerutti szerint a már működő olaszországi kooperáció jó példákkal szolgál arra, hogy egy tanácsadó hogyan tudja kamatoztatni az egyes informatikai eszközök területén szerzett mély szakismeretét, ami elengedhetetlen az egyre heterogénebbé váló vállalati informatikai környezetek korszakában. A növekvő informatikai komplexitás létrehozta a piaci igényt olyan informatikai megoldásokra, amelyek együtt tudnak működni a különböző operációs és vállalatirányítási rendszerekkel, alkalmazásokkal és adatbázisokkal.

A Novell olyan megoldásokkal és termékekkel szolgál, amelyek biztosítják a homogén és biztonságos informatikai felületet a teljes vállalat számára, és amelyek megtérülési rátája sokszorosa más informatikai megoldásokénak. Kiemelkedő ezek közül a Novell Portal Services, amely számos előre elkészített alkalmazással egybecsomagolva kerül forgalmazásra. Az alapvetően két területen használható csomag a vállalat dolgozói számára biztosítja az adatokhoz és alkalmazásokhoz történő hely- és időfüggetlen hozzáférést, illetve funkciógazdag B2B- vagy B2C-portálok létrehozását teszi lehetővé.

A Novell-rendszerek lelke a címtárszolgáltatás (NDS e-Directory), amely összetett hálózatok központi kezelését lehetővé téve jelentős anyagi és emberi erőforrásokat takarít meg a felhasználóknak. Az ilyen megoldások üzemeltetése és karbantartása sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a vállalatok informatikai menedzserei számára, azonban megvalósításuk jelentős szakértelmet igényel, amelyet a Novell a Cambridge tanácsadói szolgáltatásain keresztül biztosít partnereinek.

A cég általános piaci növekedése Juan Carlos Cerutti ismertetője szerint annak köszönhető, hogy az elmúlt évben olyan vállalatok, állami és önkormányzati szervezetek körében is feltámadt az igény az informatikai komplexitás elburjánzásának megfékezésére, amelyek nem számítanak a Novell hagyományos vásárlói közé. Ezen cégek nem használtak Novell Netware hálózati operációs rendszert, azonban ráébredtek arra, hogy a vállalati intelligencia egyetlen hálózatba szervezve nyújtja a legmagasabb teljesítményt, és heterogén rendszereiket jelenleg a Novell platformfüggetlen hálózati szolgáltatásaival tartják egységes keretek között. Figyelemre méltó, hogy a Novell magyarországi piacon való térhódítása az általános növekedési tendenciához viszonyítva is átlagon felüli, az itthoni divízió az elmúlt négy év mindegyikében túlteljesítette az előirányzott számokat.

Kulcsszavak: +céginfo Novell-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59