Panasonic digitális fényképezőgépek Leica optikával

FeriMesz FeriMesz, 2001. július 26. 17:49
Együttműködési megállapodást kötött a Leica Camera AG és a Panasonickal közösen gyártott termékeiről ismert Matsushita. A két cég a digitális fényképezőgépek terén dolgozik majd együtt, méghozzá a Leica Camera AG optikai és a Panasonic Digital AV-technológiájának együttes alkalmazásával.
Tokióban írta alá a két cég a szerződést, amelynek érvényességi ideje alatt bizonyos Panasonic és Leica márkájú digitális fényképezőgépeket közösen fejlesztenek és gyártanak. Az együttműködés gyümölcseként létrehozott készülékeket 2001 őszétől kezdve mutatják be a nyilvánosságnak. Ezenkívül néhány Panasonic Digital Still Camera eszközbe a Leica által gyártott objektívet szerelik be.

"Arra törekszünk, hogy az együttműködés során az optikai és digitális technológia legmagasabb színvonalának megfelelő termékeket hozzunk létre" - mondta a Leica Camera AG vezetője, Hanns-Peter Cohn. A hesseni (Németország) székhelyű vállalat stratégiai céljaként azt kívánja elérni, hogy összforgalmának 25 százaléka három éven belül a közösen létrehozott készülékekből származzon. A két vállalat együttműködése a digitális Panasonic-camcorderekkel kezdődött meg. 2000 augusztusától kapható a Leica Dicomar objektívjével felszerelt camcorder, a Panasonic NV-MX3000.

Kulcsszavak: Panasonic kamera Leica

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55