Új IBM ThinkPad T notebook

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 1. 22:30
Az IBM bejelentette a legújabb, ThinkPad T szériához tartozó notebookját, amely hatékonyan támogatja a korszerű vezeték nélküli kommunikációs technológiákat.
Az IBM az új, T23 típusú, hordozható számítógépet úgy alakította ki, hogy az biztosítsa a napjainkban elvárható mobilitást, és a teljesítménye is megfeleljen a komolyabb alkalmazások igényeinek is. Ennek érdekében a legkorszerűbb és leghatékonyabb technológiákat és megoldásokat használja fel az új notebookja esetében. A nagy teljesítményű komponensek és a vezeték nélküli technológiák segítségével a felhasználók akár utazásuk során is minden olyan feladatot el tudnak végezni, amelyet a T23 nélkül csak az irodai számítógépük előtt ülve tudnának megoldani.

A T23 notebook az első olyan számítógép a ThinkPad T szériában, amely integráltan támogatja a 802.11b vezeték nélküli kommunikációs előírásokat. A megbízható adatátvitel érdekében az IBM egy kétantennás rendszert használ, amely a kijelző burkolata alatt kapott helyet. A fejlesztők nemcsak a megbízhatóságra gondoltak, hanem a biztonságra is, hiszen a notebookba egy hatékony biztonsági alrendszer is belekerült, amely az információk védelmét látja el.

A ThinkPad T23 nagyon könnyen hordozható, hiszen mindössze 3,5 centiméter vastagságú és a súlya körülbelül 2,5 kilogramm. Az IBM az új notebookjába már a legújabb Intel Pentium III-M processzorokat építi bele, amelyek támogatják az akkumulátorkímélő SpeedStep technológiát. A T23 természetesen a legnagyobb teljesítményű, 1,13GHz-es Pentium III-M CPU-val is megvásárolható. Az alapkonfigurációban 128 MB memória található meg, de ez egészen 1 GB-ig bővíthető. A vásárló választhat a 15, a 30 és a 48 GB kapacitású Travelstar merevlemezek közül. Ez utóbbi a jelenleg elérhető legnagyobb kapacitású és leggyorsabb, notebookokhoz készülő winchester. A T23-hoz egy 14,1 colos XGA vagy egy SXGA+ felbontású kijelző tartozik. Az új grafikus chip kiváló két- és háromdimenziós megjelenítésre képes. A számítógépben megtalálható egy V.92 kompatibilis modem és egy 10/100 Ethernet vezérlő is. Opcionálisan elérhetők Bluetooth és UltraPort modulok is.

Az IBM ThinkPad T23 néhány héten belül piacra kerül. Az alapkonfiguráció ára 2279 dollár (680 000 forint) lesz.

Kulcsszavak: IBM notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59