Fejleszt a Flextronics

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 2. 11:08
A Flextronics International (FI) az elektronikai termékpiac tavalyi megtorpanása ellenére többfrontos fejlesztésbe kezdett, módosítva termelési-üzleti stratégiáját - jelentette be Roger Moore, a Flextronics Ipari Park vezérigazgatója kedden zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.
Elmondta: a készülő 7500 négyzetméteres csarnokot várhatóan ez év őszén átadják, egy hasonló nagyságú pedig tervezés alatt van. A fejlesztéssel 2003 elejére már 8000 embert foglalkoztatnak a zalaegerszegi ipari parkban.

A cég 6 újabb beszállító letelepedéséről írtak alá szerződést, továbbá - az eddigi hárommal szemben - már 10 világcéggel van üzleti megállapodása. Az utóbbiak között van a Thomson, a Toshiba, az Ericsson, az Epson és a Siemens. Az Ericssonnak például több millió mobiltelefont gyárt a cég, de a teljes európai profil átvételéről is tárgyalnak - emelte ki a vezérigazgató.

Hangsúlyozta: a tv-készülékek, irodai nyomtatók és az Xbox elektronikus játékok képviselte 10 százalékos késztermékarányt jövőre már 50 százalékra kívánják növelni. Ezt szolgálja a 7500 négyzetméteres új mobilvégszerelő és -csomagoló, valamint a tervezett hasonló nagyságú üzemcsarnok.

Az ipari parkba letelepülő, sokféle részegységet gyártó 6 beszállító cég és az új partner világcégeket is érintő késztermék-előállítás növelése nyomán ez év végére 4200-ra, 2003 elejére pedig 8000-re emelik a foglalkoztattak számát.

A vezérigazgató elmondta: a magasabb műszaki nívójú termelést és a saját gyártmányfejlesztést szolgálja a Zalaegerszegen létrejött kutató-fejlesztő központ, amelyet az oktatási tárca 135 millió forinttal támogatott. A létesítmény jelenleg 10, jövő év végéig már 30 magyar mérnöknek ad munkát.

A tájékoztatón bejelentették: a Flextronics ez év elején piaci okból megszüntetett zalalövői üzemének rövidesen új, beszállítóként működő gazdája lesz. Az ottani dolgozók többségét fél éve már az FI ipari parkjában foglalkoztatják.

Kulcsszavak: +céginfo Flextronics

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36