Százegymillió svéd koronát fektet be az ABB az IFS-be

, 2001. augusztus 6. 18:30
Tovább erősödik az itthon is leányvállalatot működtető IFS és Svédország legnagyobb ipari vállalata, az ABB együttműködése. A két cég immár több mint egy éve dolgozik együtt az IFS szoftvercsomagja, az IFS Applications és az ABB ipari IT-platformjának integrálásán, most azonban - az IFS bejelentése szerint – az ABB 101,2 millió svéd koronás üzletrészt vásárolva a kapott 2,2 millió részvénnyel 3,7% részesedést szerzett.
A cégek 2001. januárjában kötött megállapodása értelmében az ABB forgalmazhatja az IFS Applications komponenseit, az IFS pedig használhatja programcsomagjában az ABB IT-megoldásait. Az érintett szoftverek köre felöleli az ABB automatizálástechnikai szoftvere, az Aspect ObjectsTM komponenseit, valamint a cég többségi tulajdonában levő Skyva International alkalmazásait.

A komponensek keresztlicenszelése révén az IFS csökkentheti fejlesztési költségeit; azonban az integráció első szakasza kutatás és fejlesztés igénye kielégítésének felgyorsításához az ABB befektetése jelenti a segítséget. Az ABB szabványai révén “ipari IT-képessé” vált az IFS Applications, így aztán képes az ABB valamint a licensszel rendelkező cégek rendszereivel együttműködni.

Az üzlet révén az IFS erősítheti pozícióját a feldolgozóipari és a közüzemi területeken, az ABB Aspect Objects komponensei pedig olyan, szintén eszközigényes piacokon is pozícióhoz juthatnak, mint például a telekommunikációs infrastruktúra.

Kulcsszavak: +céginfo IFS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55