Elérhető a Novell NetWare 6 béta-verziója

, 2001. augusztus 9. 17:53
A Novell Inc. kibocsátotta a Novell NetWare 6 béta-verzióját. A NetWare 6 lehetővé teszi a fájlok, nyomtatók, címtárak, e-mail és más hálózati szolgáltatások elérését bármilyen hálózaton, tárolási rendszeren és munkaállomáson keresztül.
A NetWare webes hozzáférési lehetőségeivel mostantól a hálózati elérés és felügyelet bármely munkaállomásról vagy eszközről és bárhonnan elvégezhető, jelentősen lecsökkentve a felügyeleti költségeket és a felügyelet bonyolultságát. Emellett a NetWare 6 már Windows, Macintosh, Unix, Linux és webalapú munkaállomások számára is lehetővé teszi a központilag menedzselt szerverekhez való csatlakozást, az ott található fájlok és adatok elérését. A NetWare 6 a SAN (Storage Area Network) megoldásokkal is együttműködik.

A NetWare 6 olyan innovatív hálózati szolgáltatásokat tartalmaz, mint a Novell iFolder, a „bárhonnan elérhető” információkezelő szoftver. A Novell iFolder használatával a felhasználók biztonságosan elérhetik és szinkronizálhatják fájljaikat a világ bármely pontjáról, bármilyen hálózatról és bármely internetes számítógépről. A Novell iPrint az internetes nyomtatást váltja valóra, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy a megfelelő nyomtatót megkeressék, a nyomtatóhoz tartozó meghajtóprogramot automatikusan megkapják, majd a nyomtatási feladatot egy kattintással biztonságosan a kiválasztott nyomtatóra küldjék. A csomag tartalmazza a Novell NDS eDirectory címtárszolgáltatást, a többprocesszoros rendszerek támogatását (32 processzorig) és a clustering lehetőségét az üzembiztonság érdekében.

A NetWare 6 árát és végleges verzióját a Novell egy későbbi időpontban jelenti be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14