Az IVSZ kiszámíthatóbb szabályozási környezetet és stratégiai együttműködést vár a kormánytól

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 15. 09:28

Az informatikai és távközlési szektor kiszámíthatóbb szabályozási környezetet és stratégiai együttműködést vár a kormánytól; Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár erre reagálva felkérte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ) arra, hogy delegáljon tagokat a kormányközi vegyesbizottságokba - közölte az IVSZ.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a szervezet közleményében ismerteti: a kis- és közepes informatikai vállalkozások mintegy 5 milliárd forint veszteséget könyvelhettek el a játékgépekkel kapcsolatos, egymással ellentétes parlamenti döntések miatt. A szakember emlékeztet arra, hogy a törvényhozás szűk egy éve informatikai fejlesztésekre sarkallta a piac szereplőit, ám idén megtiltotta a működésüket. Úgy véli, az ilyen döntések is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egyébként is jelentős szakemberhiánnyal küzdő szakma egy része elhagyja az országot, pedig az informatikai és távközlési szektor főszerepet játszhatna a magyar szakképzett munkaerő itthon tartásában. Emiatt komoly beruházásoktól is eleshet Magyarország, például azért, mert a nemzetközi cégek egyre több infokommunikációs termék gyártását hoznák vissza elsősorban a nehezen áthidalható kulturális különbségek miatt a távol-keletről a kelet-közép-európai térségbe.


Laufer Tamás azt javasolja, hogy a kormány az összességében 100 milliárd forint értékben exportáló szoftverfejlesztő cégek csoportjával kössön stratégiai megállapodást.


Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár Laufer Tamás felvetésére reagálva felkérte az IVSZ-t, hogy delegáljon tagokat a kormányközi vegyes-bizottságokba. Ez egy első és fontos lépés lehet abban, hogy a szoftverexporttal foglalkozó hazai cégek számára új üzleti lehetőségek nyíljanak, például az Azerbajdzsánban, Kínában, Oroszországban és Szaúd-Arábiában felállított kereskedőház révén, vagy az egészségügyi informatika fejlesztésében, valamint a kormány által nemrégiben Kuvaitban kötött innovációs együttműködésben - ismerteti a közlemény.

Kulcsszavak: nemzetgazdaság IVSZ

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38