A lengyel privatizációs miniszter a TP SA-ról

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 4. 10:10
Lehetséges a Telekomunikacja Polska SA (TP SA) lengyel telefontársaság részvényeladásának lebonyolítása a következő hat héten belül - vélte hétfői sajtóértekezletén Aldona Kamela-Sowinska lengyel kincstárügyi miniszter.
A miniszter asszony - szavai szerint - mélyen meg van győződve arról, hogy még az ő hivatali időszaka alatt, vagyis a következő hat héten belül lezajlik a TP SA privatizációja. A tárca a France Télécom és a lengyel Kulczyk Holding konzorciumával folytat tárgyalásokat a TP SA újabb részvénycsomagjának eladásáról.

Kamela-Sowinska fenntartotta az idei 18 milliárd zlotys privatizációs bevételre vonatkozó előrejelzését is, és hangsúlyozta: mindent megtesz a PZU biztosító, a gdanski kőolaj-finomító és a PKN Orlen olajipari nagyvállalat magánosításának lezárása végett.

A France Télécom július végéig nem élt a lengyel telefontársaság 10 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó elővásárlási jogával az egy évvel korábban kötött privatizációs szerződés által garantált 40 zlotys darabonkénti áron, ellenben új ajánlatot tett. Eszerint még az idén 10-14 százalékos pakettet vásárolna a kincstárügyi minisztériumtól, majd jövőre újabb 2 százalékkal legfeljebb 51 százalékra növelné részesedését. A France Télécom és a Kulczyk Holding konzorciuma jelenleg a TP SA részvényeinek 35 százalékát birtokolja.

Kulcsszavak: TPSA +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59