Novell ZENworks – a legmagasabb szintű elismerés

, 2001. szeptember 19. 13:13
Ekképp szólt a napokban a Novell hálózatfelügyeleti szoftveréről a Giga Information Group. Az iparági elemző legfrissebb, Desktop Management Tools – Which One Is the Best?, azaz Asztali felügyeleti eszközök – Melyik a legjobb? című felmérése a ZENworksöt találta a piac legjobb asztali felügyeleti eszközének.
Hasonló eredményre jutott az IDC is, amely ugyancsak friss, a Novell által szponzorált, Quantifying the Business Benefits of Directory-Based Desktop Management, azaz A címtár alapú asztali felügyelet üzleti előnyeinek számszerűsítése című felmérése szerint a ZENworks átlagos hároméves időtartamra viszonyított befektetésmegtérülése (return of investment, ROI) 2039 százalék, illetve a beruházás megtérülési ideje kevesebb mint három hónap. A vizsgált cégek körében a hároméves időtartamra vetített átlagos megtakarítás cégenként 1,24 millió dollár volt.

Felmérése során az IDC a ZENworksöt alkalmazó szervezetek informatikai vezetőit faggatta, hogy megállapítsa a címtár alapú asztali felügyelet alkalmazásának hatásait. A jelentésben meghatározottak szerint: "A ZENworks alkalmazásából származó legfőbb előnyök: a megnövekedett termelékenység a felhasználók és a hálózati rendszergazdák között, az alacsonyabb összköltség, a gyorsabb megtérülés a helpdesk- (segélyszolgálati) és más IT-szakemberek körében, valamint nagyobb megelégedettség a felhasználók körében az informatikai osztállyal kapcsolatban. Mindemellett a ZENworks bevezetése a felkészültebb cégek esetében mindössze 5,8 napot vett igénybe, vagyis az előnyök szinte azonnal elkezdtek érvényesülni."

"Mindig örömmel tölt el bennünket, ha a Novell által kínált megoldások értékét független személyek is igazolják, és még nagyobb öröm, ha a dicséret olyan elismert, szerteágazó ismeretekkel bíró iparági elemzőktől érkezik, mint a Giga és az IDC" – jelentette ki Brad Anderson, a Novell ZENworks üzleti egységének vezetője. "ZENworks-vásárlóink több mint 25 százalékot nyernek az informatikai személyzet termelékenységén az asztali gépek és szerverek felügyelete során, a felhasználói leállások pedig majdnem 36 százalékkal csökkentek. A ZENworks for Desktops 3.2 megjelentetése, valamint a Network Computing magazin díja, amely szerint a ZENworks a legjobb címtár alapú asztali felügyeleti rendszer, egyaránt azt igazolja, hogy a Novell továbbra is az asztali felügyeleti megoldások piacvezető gyártója."

A Novell ZENworks for Desktops és ZENworks for Servers költséghatékony, átfogó felügyeleti megoldást biztosít a teljes hálózaton, lehetővé téve a szervezetek összes hálózati számítógépének, asztali gépének és szerverének automatizált, irányelv alapú felügyeletét. A ZENworks a Novell NDS eDirectory vállalati szintű funkcionalitását használja ki az egyéni és csoportos igényekhez igazítható vállalati irányelvek létrehozásakor. Mindez lényeges mértékben leegyszerűsíti az IT-feladatokat, mérsékeli az asztali gépek és szerverek felügyeletével kapcsolatos költségeket, ráadásul csökkenti a hibázási lehetőségeket és a következetlenségeket. A ZENworks teljes körű, többplatformos, az egész vállalatra kiterjedő szoftverszétosztási rendszert is kínál, amely rugalmas, nagy teljesítményű, ugyanakkor egyszerűen használható.

A ZENworks for Desktops 3.2 legfontosabb újdonságai

ZENworks Imaging-tömörítés: e funkcióval az asztali OS-fájlok átlagosan 40–60 százalékkal kisebbé válhatnak. Ez lényegesen felgyorsítja a telepítést, és csökkenti a hálózati forgalmat.

A vékonykliens-kapcsolatok továbbfejlesztett felügyelete: a ZENworks for Desktops 3.2 előrelépést jelent a ZENworksszel felügyelt vékonykliens-kapcsolatok stabilitása, méretezhetősége és személyre szabása terén egyaránt.

Policy Deployment (irányelv-alkalmazási) varázsló: a ZENworks Policy Deployment varázslóval automatizálható az irányelvek készítése és a címtárfán belüli sokszorosítása, aminek révén egy teljes új osztály vagy telephely üzembe állítása, valamint a vállalati szabványos irányelvek érvényre juttatása mindössze néhány egérkattintás műve.

Továbbfejlesztett leltárfunkció: már a Windows Management Interface (WMI) adatait is beolvassa.

ZENworks Imaging kliens/szerver multicast: az asztali OS-képek egyszerre több munkaállomásra is továbbíthatók egyetlen multicast-kapcsolaton keresztül. Ez az újdonság csökkenti a szükséges időt és sávszélességet egy adott munkaállomás-rendszerkép tömeges telepítésekor.

A távoli vezérlés újdonságai: az új távoli vezérlési ügynökprogram képes a hálózaton áthaladó adatok tömörítésére, így a ZENworks távoli vezérlése 20–50 százalékkal gyorsul fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy 1024x768-as felbontású, 256 színű képernyővel bíró gép gond nélkül felügyelhető távolról egy 64 kbps-os WAN-kapcsolaton keresztül.

Fejlesztések a fogyatékosok segítése érdekében: az USA Government Section 508 maximális támogatása.

Fejlesztések a Microsoft Windows Installer (MSI) kezelése terén: a windowsos telepítőtechnológia hatékonyabb kezelése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14