Kárpátalján terjeszkedne a Flextronics

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 18. 07:45
Beregszász után Ungvárra is ki szeretné terjeszteni tevékenységét a világ 27 országában közel 40 gyárat üzemeltető Flextronics multinacionális cég - írja legfrissebb számában az ungvári Kárpáti Igaz Szó hivatalos kárpátaljai megyei lap.
Mint az újság írja, a Nyíregyházáról Kárpátalja felé terjeszkedő Flextronics első lépésként újjáélesztette a Szovjetunió megszűnése után bezárt beregszászi rádiógyárat, ahol máris több mint 200-an jutottak munkalehetőséghez.

A Flextronics most újabb termelési lehetőségek után kutat elsősorban Ungváron és Munkácson. A lap értesülései szerin a világcég Ungváron megkereste a személygépkocsikhoz elektronikai részegységeket gyártó Gál és Mátyás és Mátyás részvénytársaságot, hogy tájékozódjon a lehetőségekről. Horváth József, a részvénytársaság igazgatóságának elnöke az újságnak elmondta: Ungvárnak nagyon jól jönne, ha a Flextronics ott is megtelepedne, mert ezáltal egy csapásra talpra tudnák állítani az évek óta halódó egykori műszergyárat. Az ungvári műszergyár 15 ezer négyzetméternyi alapterületet tudna biztosítani az új leányvállalat beindításához, ami - Horváth szerint - európai mércével mérve sem jelentéktelen.

Azonban a Flextronics - a jó úton haladó tárgyalások ellenére - csak akkor hajlandó Ungváron is beindítani a termelést, ha egyebek mellett Ukrajnában megreformálják az adótörvényeket és egyszerűsítik a határ átjárhatóságát.

Kulcsszavak: Flextronics +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36