Mi legyen a neve(,) a kormányzati portálnak?

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 19. 18:58
A kormányzati portál felhasználó-, azaz domainnevére adhatnak javaslatot az internetezők, akik közül a legjobb nevet adó első helyezett egy 200 ezer forint értékű kéziszámítógépet, palmtopot nyerhet - közölte a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint az elektronikus kormányzat létrejöttének első lépcsőfoka a kormányzati portál megteremtése, amelyen keresztül a polgárok egyszerűen és gyorsan jutnak információkhoz, intézhetik hivatalos ügyeiket, valamint véleményt nyilváníthatnak közérdekű és személyes témákban. A portál novemberi induláskor több mint ezer ügytípus közérthető leírásával, hírekkel, fórumokkal és elektronikus szolgáltatásokkal találkozhat az, aki a kormányzati portál domainnevén bejelentkezik a rendszerhez.

A közlemény emlékeztet: júliusban, az elektronikus kormányzat program bejelentésekor a kormánybiztosság ígéretet tett arra, hogy a legfőbb használók, azaz a polgárok javaslata alapján született domainnéven lehet majd elérni a portált.

A domainnévadó játékban természetes személyek vehetnek részt, aki a játék időtartalma alatt a http://www.ikb.hu/enevado website-on regisztrálhatják magukat. A kiírás szerint kizárólag olyan neveket lehet javasolni, amelyeket a játék időtartalma alatt és azt megelőzően domain névként még nem regisztráltak. Az Informatikai Kormánybiztosság döntőbizottsága a javasolt domainnevek közül hat nevet fog kiválasztani, amelyre a http://www.ikb.hu/enevado címen lehet szavazni.

A győztes játékosnak le kell mondania az ötletével kapcsolatos szerzői jogáról, a javasolt elnevezést pedig nem regisztráltathatja domainnévként - áll a közleményben. A játék szeptember 19-25-ig, a nyilvános szavazás pedig október 1-9-ig tart az interneten.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55