Semmi sem akadályozhatja a Windows XP és az Xbox megjelenését

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 20. 20:49
Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója bejelentette, amennyiben a múlt hét kedden rendkívül véres terroristatámadást elszenvedett New Yorkban heteken belül helyreáll a megszokott rend, akkor semmi sem állhat annak útjába, hogy októberben ebben az amerikai nagyvárosban jelentsék be óriási felhajtás közepette a cég legújabb operációs rendszerét, a sokak által várva várt Windows XP-t.
"Amennyiben a New York-iak szívesen fogadnak minket, akkor kijelenthetem, hogy mi biztosan ott leszünk. Jelenlegi terveink szerint New Yorkban egy nagyszabású rendezvény keretein belül mutatjuk be a Windows XP-t, azonban a debütálás előtt még többször is tárgyalunk majd a polgármesterrel az esemény megszervezéséről" - nyilatkozta Ballmer a Chicago Software Association által a napokban szervezett összejövetelen, melyen egyébként több száz szoftverfejlesztő cég vezető beosztású képviselője vett részt.

Az október 25-én debütáló Windows XP-vel szemben szinte mindenkinek nagyon komoly elvárásai vannak, hiszen mind az otthoni felhasználók, mind a szakértők nagy hányada úgy gondolja, hogy a Microsoft immár hat éve nem adott ki olyan komoly változtatásokon átesett operációs rendszert, mint amilyen a Windows XP. Ennek ellenére a Windows XP megjelenését leginkább a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek várják, ugyanis reményeik szerint ez a Microsoft-szoftver lehet az ő Messiásuk, mely végre talán elhozza a gazdasági recesszió végét. Szakértők szerint ezek a várakozások minden bizonnyal helyénvalók lesznek, hiszen a legfrissebb felmérések szerint a felhasználók több mint 70, azaz hetven százaléka fog valamilyen új perifériát vagy esetleg teljesen új számítógépet venni annak következtében, hogy a Windows XP gépigénye minden eddigi Microsoft operációs rendszer gépigényénél magasabb. A felmérések szerint a felhasználók a Windows XP-nek köszönhetően elsősorban új memóriamodulokat és processzorokat fognak vásárolni, mely alkatrészek ára azonban manapság szerencsére sosem látott mélységekben van.

A napokban egyébként számos olyan szakértői vélemény is napvilágot látott világszerte, melyek szerint a múlt héten elkövetett New York-i és washingtoni terrorcselekmények rossz hatással lehetnek a Windows XP kelendőségére, valamint egyesek úgy gondolták, hogy a történtek miatt a Microsoft sokkal visszafogottabb reklámkampányt csinál a Windows XP-nek. Ballmer szerint azonban a Windows XP és az Xbox debütálási eseményeit illetően a Microsoftnak nem változott meg a korábbi álláspontja, vagyis mindkét esetben "nagy buli" lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14