Finisben a II. Magyar Vezérigazgatói Találkozó

Zsadányi Pál, 2001. október 19. 13:07
Október 17-étől 19-éig rendezi Röjtökmuzsajon a Central European Business Center, az előzetes jelentkezések szerint, a legnagyobb 200 vállalat igazgatóit egybegyűjtő, gazdasági helyzetelemző konferenciáját. Ezen a felsővezetők saját szemszögükből próbálják bemutatni, illetve közösen megvitatni a hazai és a nemzetközi gazdasági környezetben bekövetkezett, illetve várható változásokat, vállalatvezetési szempontból fontos jelenségeket, tendenciákat.
Mivel a konferencia – persze, jó pénzért - nyitott, természetesen mások is beleleshetnek kicsit a nagyok kártyáiba. A jelen gazdasági helyzetben ez talán még fontosabb lehet, mint bármikor. A mostani találkozót a korábban Parádsasváron megrendezett első, hasonló gondolattól vezérelt esemény sikere hívta életre.

Három nap, három főtéma. 1. Kihívások. 2. Stratégiák. 3. Vezetés-vezetői feladatok. Az első, csonka napon, csak az esti megnyitó a program, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter neve fémjelez. Ami szerintem a továbbiakban a megnyitó illusztris vendége ellenére fontos: nem a különféle kormányprogramokon történő rágódás jegyében indul a rendezvény (bár a konklúziókra nyilván kihat), hanem a magyar munkaadói oldal közös gondolkodásáról lesz szó. Gondolom, ezért nem látom ott a rendezvény virilis előadói között Stumpf István kancelláriaminisztert, akit egyébként ma nagy divat minden olyan eseményre odarángatni, amelynek potenciálisan valami nagyobb rangot akarnak adni. Nos, akkor legyen itt néhány olyan előadó neve, aki ezt a közös gondolkodást a magyar vezérkarból próbálja segíteni: Fodor István, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója; Dr. Bögel György, a KFKI Számítástechnikai Rt. Stratégiai tanácsadója; Both Vilmos, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének az elnöke; Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója; vagy Dr. Kornai Gábor, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.

A három (kvázi 2x24 órányi) nap olyan kérdéskörök megvitatását teszi lehetővé, mint a környezeti kihívásokra adott vállalati reakciók: milyen célokat tűznek ki maguk elé a vállalatok, hogyan kívánják azokat elérni, mennyire sikeresek, életképesek ezek az elképzelések. Szó esik majd a stratégiai célok elérésének feltételrendszeréről, módszereiről, technikáiról: hogyan szervezik meg magukat a vállalatok, milyen rendszereket építenek fel, hogyan kezelik a tudástőkéjüket.

Álljon még itt a CEBC sajtókommünikéjéből vett fontos részlet! Mint azt Somogyi Péter, a CEBC ügyvezető igazgatója elmondta: ’a Vezérigazgató Találkozó lényege, hogy egy napot együtt töltsenek a legjelentősebb magyar ipari és szolgáltató cégek vezérigazgatói, amely során - a konferencia formális és informális perceiben - megvitathatják Magyarország és a térség gazdaságának helyzetét. Az előadások során a legjobb hazai előadók aktuális témákra reflektálnak. Ahogy a mottónk is jelzi: Üzlet és vezetés Magyarországon - konferencia azoknak, akiknek érték a kapcsolat.’

A pontos helyszín: Szidónia Kastélyszálló, Röjtökmuzsaj. A rendezvény résztvevőinek további, különböző kategóriájú szálláshelyek is rendelkezésre állnak a közeli hotelekben.

A konferencia támogatói köre is mond talán valamit az olvasónak: Platinum – CityReach International; arany – econet; ezüst – KPMG; bronz – Humansoft, EUROPADESIGN, TRANSEARCH HUNGARY; fő médiatámogató: NAPIgazdaság és NAPIonline; további médiatámogatók: infopen, NP Noguchi & Peters Communications.

Mivel a rendezvény relatíve szűk kört érint, az októberi rendezvénynaptári ismertetőmbe nem vettem föl. A jelentősége folytán azonban úgy véltem, külön figyelemfelkeltő cikket érdemel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50