2001-ben nem lesz Compfair

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 14. 16:45
Az informatikai recesszióból fakadó nagyfokú érdektelenség miatt a Compexpo vezetősége kényszerű döntést hozott, a – 2001-ben már eredetileg is új helyszínre, s megszokott október helyett november végére meghirdetett – Compfair 2001-ben végül is elmarad.
Egy nagyjából 25 éves történet mélypontja ez a döntés, hiszen a 13 Compfair-t hat – két évenként megrendezett - Orgtechnik (no meg három Software és más kapcsolódó kiállítás) előzte meg. Mélypontja, ám minden bizonnyal nem a vége, hiszen az informatika és az internet világa a dolgok normális logikája és minden emberi számítás szerint, ki kell keveredjen a jelenlegi válságból.

A recesszió első következménye mindig a marketingköltségek jelentős csökkentése, amit az informatikai lapok gyakorlatilag már év eleje óta éreznek. Nem véletlen, hogy száz milliós reklámmal bevezett magazint árul a tulajdonosa 10 millióért, nem véletlenül szünt meg az év során már ezideig 3-4 informatikai lap, nem véletlenül nem tudta megtölteni a tavaszi INFO-t szervező Hungexpo az A pavilont sem, és nem véletlenül kényszerült az idei Compfair feladására a Compexpo sem. Mint azt Ihrig Pétertől, a Compexpo ügyvezetőjétől megtudtuk, alig valamivel több, mint két tucat kiállító jelentkezett ezideig a rendezvényre, és ha ezek számát meg is tudták volna duplázni november végéig, egy ekkora kiállítást Compfair néven már csak a szó régi fénye miatt sem volt szabad felvállalni.

Egy meglehetősen halovány INFO és egy elmaradt Compfair hatalmas fehér foltot rajzolt a 2001-es esztendő ICT-marketing palettájára, ezt az Informatikai Vállalkozások Szövetsége is érzi, ezért írt ki egy pályázatot jövő tavaszi konferencia és kiállítás rendezésére, amit a D-Holiday Kft. nyert el. Egy 800-1000 főt megmozgató szállodai konferencia és kiállítás minden bizonnyal fontos eseménynek számít majd a vállalati és kormányzati vásárlóerő megnyerésében, ám a lakossági piachoz csak a nagyobb szabású vásárokon át vezet az út, Compfairre szükség van. Remélhetőleg a piac is változik a következő 8-10 hónapban, és remélhetőleg ezt a szükséget jövőre már a potenciális kiállítók is belátják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50