Sharp – újabb Linuxos PDA

Kollár Csaba, 2001. október 23. 15:30
A Sharpról több szakértő is úgy nyilatkozott, hogy a nagy elektronikai gyártók közül elsőként mutatott be olyan hordozható készüléket, amelyik alapját Linux jelentette. A cég nemsokára egy újabb PDA-val áll elő.
A Sharp Electronics a tervek szerint novemberben mutatja be új Linux és Java alapú PDA-ját, elsősorban a fejlesztők számára – nyilatkozta a cég egyik szóvivője a közelmúltban. “Már korábban is bemutattunk olyan eszközt, amelyiknek alapját a Linux jelentette, de a novemberben bemutatásra kerülő PDA az első olyan készülék, amelyre azt mondhatjuk, hogy linuxos” – olvasható a közleményben.

A megjelenő PDA-ban a C++ alkalmazói keret és a HTML 4.01-es verzióval kompatibilis böngésző szintén újdonságnak számít. Ami a hardvert illeti: a billentyűzete megegyezik a számítógépek billentyűzetével. A 206 MHz Intel StrongARM processzor, a 32 MB RAM, a 16 MB Flash ROM, a 65 536 szín megjelenítésére képes érintésérzékeny TFT LCD, a sztereó fülhallgató-csatlakoztatási lehetőség, valamint a Compact Flash és a Secure Digital kártyák slotjai a Sharp szerint “komoly alapot jelenthetnek bármely fejlesztő számára”.

Elemzők rámutatnak arra, hogy ha a Sharp a nagy gyártók közül elsőként mutatja be a teljes egészében Linuxra épülő PDA-ját, akkor a piacon versenytársaihoz képest komoly előnyöket szerezhet. Ezt támasztja alá Steve Petix, a Sharp's Mobile & IT Solutions Group elnökhelyettesének nyilatkozata is: “izgatottan várjuk a Linux- és Java-fejlesztők jelentkezését, akiknek segítségével közösen megalkothatjuk a következő generációs mobil alkalmazásokat erre az új, erős platformra.”

Kulcsszavak: +fohir pda Linux Sharp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50