Novell: felejtse el a több jelszót, elég egy is!

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 31. 13:43
Az IDC egyik biztonsági jelentése szerint a Novell az egypontos bejelentkezési (SSO, Single sign-on) technológiák első számú szállítója. Az SSO rendszerek bevezetésével a szervezetek növelhetik a biztonságot és csökkenthetik költségeiket, mivel a felhasználók egyetlen jelszó használatával férhetnek hozzá az alkalmazásokhoz és adatbázisokhoz. A Novell 30 százalékos részesedéssel vezeti az SSO rendszerek piacát. A cég jelentős növekedést ért el a biztonsági felügyelet, engedélyezés és azonosítás (3A – administration, authorization and authentication) területén is. Az IDC szerint a Novell 3A biztonsági rendszerekből származó forgalma 2000-ben 300 százalékkal nőtt 1999-hez képest.
A Novell térnyerése a biztonsági piacon annak köszönhető, hogy az ügyfelek csökkenteni szeretnék a biztonsági megoldásszállítók számát, és megbízható forrásból szeretnék megvásárolni ezeket a megoldásokat. A Novell biztonsági termékeinek széles skálája – különösen a hozzáférés-kezelés területén – és a Novell eDirectory által megvalósítható központi adminisztráció lehetővé teszi, hogy az ügyfelek biztonságossá tegyék és felügyeljék a webes, illetve a belső alkalmazásokhoz történő hozzáférést anélkül, hogy integrálniuk kellene a különböző szállítók termékeit.

Biztonságos egypontos bejelentkezés

A “Worldwide Security 3As Software Market Forecast and Analysis, 2001–2005” (3A globális biztonsági szoftverpiaci előrejelzés és elemzés, 2001-2005) címet viselő IDC-tanulmány a biztonsági 3A piacot érintő állami bevételek, valamint a piac fő irányvonalainak kérdéseit részletesen taglalja. Az IDC becslései szerint a 3A piac volumene a 2000-es 2,8 milliárd dollárról 9,4 milliárd dollárra nő 2005-re, és a piac jelentős része származik majd az egypontos beléptetési technológiákból.

A Novell vezető szerepe a belső SSO technológiák területén – melyek a Novell SecureLogin biztonságos beléptetésen és a Novell Account Management hozzáférés-kezelésen alapulnak – a vállalat szélesebb körű személyazonosság-alapú hozzáférés-kezelés megoldásainak része. A Novell iChain például a hozzáféréseket és az egypontos bejelentkezést kiterjeszti a webalapú alkalmazásokra. Együttesen a Novell Access Management termékei lehetővé teszik a vállalatok számára a hálózati erőforrásokhoz történő hatékony és biztonságos hozzáférést – így a webes, vezeték nélküli, betárcsázós, VPN és kliens-alapú kapcsolatot használó felhasználók ugyanazt az egypontos bejelentkezési rendszert használhatják.

“Napjainkban a vállalatok ráébrednek arra, hogy egy jól működő biztonsági infrastruktúra – ami a hitelesítés, az azonosítás és az adminisztráció kérdéseivel is foglalkozik – az alkalmazottak, partnerek és ügyfelek adatainak ismeretével és kezelésével kezdődik. A Novell eDirectory szoftvere a személyazonosság-kezelés alapjait rakja le, az olyan Novell-termékek pedig, mint a SecureLogin, iChain és a Novell Account Management ezen személyazonosság-profilok alapján elérést és egypontos bejelentkezést biztosítanak a különböző platformokra, a belső és a webes alkalmazásokra egyaránt” - mondta Paul Smart, a Novell Net Directory üzletágának igazgatóhelyettese és ügyvezetője.

Kulcsszavak: IDC Novell hálózat Novell-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36