Bővül az IBM Thinkpad és Netvista családja

Biztonsági modulok és új modellek

, 2001. november 11. 10:36
Viszonteladók, kulcsvásárlók és a sajtó képviselői előtt mutatkoztak be októberben az IBM Thinkpad, valamint Netvista új családtagjai. Gottlieb István, az IBM Magyarország PC-üzletágának igazgatója egy felmérés eredményeiből idézve elmondta, hogy a mobil-számítástechnika ma gyorsabban fejlődik, mint korábban (az Intel alkalmazottai például nemsokára kizárólag notebookokat használnak majd). A legutóbbi adatok szerint az IBM a noteszpiac 12-13 százalékát mondhatja magáénak világszerte, és az IDC elemzése szerint Európában is.
Az új modellekhez kapcsolódóan olyan műszaki megoldások mutatkoztak be, amelyek többek között azt biztosítják, hogy az új hardvertermékeket könynyebben lehessen integrálni az e-business infrastruktúrába.

Négy új Thinkpad notebookot és három új Netvista asztali modellt mutattak be a szakmai napon. A noteszgépek közül az új R-sorozat (R30) tagjai elérhető áron biztosítanak jobb mobilitást, nélkülözhetetlen szolgáltatásokat és kiváló teljesítményt. A két moduláris beépítőhelyet, navigálógombokat és továbbfejlesztett, nagy felbontású kijelzőt tartalmazó új A-sorozatot (A30) nemcsak irodai célokra szánták, a továbbfejlesztett X- (X22) és T-sorozatba (T23) tartozó gépek pedig beépített vezeték nélküli hozzáférési lehetőséggel és biztonsági szolgáltatásokkal tűnnek ki a hordozható gépek piacán.

A Netvista asztali számítógépek közül az új M-sorozat a maximális teljesítményt és stabilitást fejlett biztonsági szolgáltatásokkal párosítja, a továbbfejlesztett A-sorozat elsősorban ár/teljesítmény mutatójával hívja fel magára a figyelmet, az X-széria tagjai pedig a teljesítmény/méret jellemző miatt számíthatnak gyors piaci sikerre.

Az IBM asztali és hordozható számítógépei vezeték nélküli és biztonsági megoldásokkal is bővültek, s tartalmaznak egy olyan új technológiai megoldást, amellyel a nagyobb számítógépparkok telepítésével, felügyeletével és karbantartásával kapcsolatos feladatok automatizálhatók.

A hozzáférési biztonság terén jelent komoly előrelépést az a beágyazott biztonsági alrendszer, amely automatikusan titkosítja a felhasználók kulcsait, állományait és elektronikus leveleit. Az ImageUltra olyan egyedi szoftver- és szolgáltatáscsomag, amellyel egyszerűsíthető a PC-s rendszerlenyomatok kezelése, ráadásul a vállalkozások számítógépenként évente mintegy 100 dollárral csökkenthetik a fenntartási költségeket. Az ImageUltra segítségével úgynevezett "összesített PC-s programlenyomat" készül, amely a személyi számítógépben lévő hardver és szoftver egyes jellemzőiből áll össze.

A legtöbb nagyvállalat többféle PC-s programlenyomattal rendelkezik, amely különböző hardverekhez, operációs rendszerekhez, hálózati illesztőprogramokhoz és üzleti alkalmazásokhoz készült. Mindegyik programlenyomatot külön kell elkészíteni, tesztelni, karbantartani, menteni és dokumentálni, ami időt és pénzt emészt fel. Ha több ezer PC kezeléséről van szó, a folyamat költségessé, időigényesség válhat, és egyre több informatikai, illetve anyagi erőforrást köthet le.

A számítógépek merevlemezére másolt ImageUltra segítségével azonban akár több ezer programlenyomat is helyettesíthető egyetlen "szuperképpel", amely a vállalati hálózat összes személyi számítógépén használható.

Kulcsszavak: desktop IBM-hu IBM notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14