Nagy érdeklődés a KFKI Számítástechnikai Csoport szakmai napján

Kovács Attila, 2001. november 15. 13:47
„Út a sikerhez” címmel, közel 500 résztvevővel rendezte meg november 14-én a Thermal Hotel Héliában szakmai napját a KFKI Számítástechnikai Csoport.
A délelőtt folyamán tartott plenáris ülésen Ludman Lajos, a csoport ügyvezető igazgatójának a köszöntője és Stumpf István kancelláriaminiszter megnyitóbeszéde mellett még négy előadás hangzott el, majd a délután folyamán három párhuzamos szekcióban (profit, biztonság, rend) a csoport szakemberei összesen további 14 előadást tartottak.

Ludman Lajos a KFKI sikerét elsősorban a jó alkalmazkodási képességében látja. Stumpf István szerint fontos, hogy a magyar többségi tulajdonú vállalkozások milyen regionális stratégiával bírnak. A KFKI-t olyan cégcsoportnak tartja, amely „a jövő mintáját teremti meg”. A kormányzat elkötelezett abban, hogy a magyar tulajdonú cégeket az állami megrendelések révén prosperáláshoz segítsék – mondta a kancelláriaminiszter. Szlankó János, a KFKI Számítástechnikai Csoport elnöke „Az út a cél” című előadásában arról tájékoztatott, hogy a csoport árbevétele 2000-ben 54,2 millió dollár volt, amiből 24,9 millió dollárt tett ki a hozzáadott érték. A csoport teljesítményével Kelet-Közép-Európában az IT-vállalatok között a 12. helyre került Az elnök utalt rá, hogy a cégcsoport szolgáltatási portfoliójában feltörekvő szolgáltatások (alkalmazás-integrálás, adattárház-építés, adatbányászat, tároló technológia, informatikai biztonság, VoIP és új ERP), valamint az új irányok felé történő nyitás (üzleti tanácsadás, üzemeltetési szolgáltatások, új vertikális szektorok támogatása) egyaránt megvan. Szlankó János bejelentette, hogy az üzleti tanácsadás terén a csoporthoz tartozó új céget szándékoznak létrehozni.

Kulcsszavak: KFKI +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36