5 éves a MÁV Informatika Kft.

Kovács Attila, 2001. november 14. 18:47
Az alaptevékenységében tanácsadással, komplex informatikai rendszerek megvalósításával, erőforrás-kihelyezéssel, oktatással, kereskedelemmel és ügyfélszolgálati tevékenységgel foglalkozó, 100%-ban MÁV tulajdonú MÁV Informatika Kft. a Közlekedési Múzeumban tartott sajtótájékoztatót a cég 5 éves fennállása alkalmából. A kft. idei várható árbevétele 4,03 milliárd forint lesz, ami több mint 20%-kal múlja felül a tavalyi év árbevételét.
A közlekedésinformatika terén 2002-ben megvalósul az e-Ticket nevű elektronikus vasúti jegyvásárlás B2C rendszere. A tranzakció úgy történik, hogy a felhasználó utas a sikeres helyfoglalási folyamat végén egy kódot kap, amelyet a nagyobb pályaudvarokon elhelyezett CyberKiosk készüléken begépelve megkapja a menet-, illetve helyjegyét.

A MÁV Informatika kis- és középvállalatok számára gyorsított bevezetéssel és teljes infrastruktúra-szolgáltatással kínálja az SAP R/3 vállalatirányítási rendszert, illetve annak adattárház, e-business és internetes megoldásokkal kiegészített mySAP.com változatát.

A legújabb sikerek közé tartozik, hogy alvállalkozóként a társaság fogja ellátni a Kormányzati Portál működtetését és menedzselését. A cég kivitelezésében valósul meg a MÁV Rt. induláskor több mint ezer, a későbbiekben pedig több ezer felhasználós MS Exchange alapú workflow rendszere, valamint a rendszer hosszú távú működtetése és menedzselése.

Az ISO 9001-2000minősítést nem egészen két hónapja elnyert cég évi 10-15%-os volumen növekedésével a magyar informatikai vállalkozások meghatározó „IT outsourcing” szereplőjévé kíván válni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38