Szabotőr hamisította a teszteredményeket a HP-nél

Tóth Kristóf, 2001. november 21. 08:52
A Hewlett-Packard képviselői a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a cégnél az elmúlt időkben egy szabotőr dolgozott, aki folyamatosan hátráltatta és gátolta a Hewlett-Packard high-end Unix szervereinek, a Superdome számítógépeknek a tesztfolyamatait. Miután a cég belső ellenőrzése lebuktatta a szabotőrt, az embert azonnal elbocsátották, és a cég tesztlaborjában minden helyre állt.
A Hewlett-Packard képviselői ezenkívül arról is beszámoltak, hogy a cég nem kevesebb mint harminc százalékkal csökkenti a high-end kategóriás Superdome szerverek árát, mely számítógépeknek egyébként olyan komoly piaci ellenfelek termékeivel kell felvenniük a harcot a Unix szegmensben, mint például a Sun Microsystems, vagy az IBM. Mark Hudson, a Hewlett-Packard Unix szerverekkel foglalkozó részlegének marketing menedzsere elmondta, hogy a Superdome számítógépek árcsökkentésére mindenképpen sort kellett keríteni, ugyanis ebben a piaci szegmensben az utóbbi időkben szinte az összes gyártó csökkentette árait, még pedig nem is kis mértékben, vagyis minden eddiginél komolyabb konkurenciaharcra van kilátás.

"A high-end kategóriás szerverek piacán nagyon komoly piaci verseny van kialakulóban. A most bejelentett harminc százalékos árcsökkentés esetében pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy harminckét processzorral szerelt Superdome szerver számítógép ára 600-700 ezer dollárnál kezdődik, vagyis partnereink elég nagy összegeket megspórolhatnak, ha most vásárolnak Superdome Unix szervereket" - nyilatkozta Hudson.

Hudson rendkívül sajnálatos dolognak nevezte, hogy a Hewlett-Packard Superdome projektjében a közelmúltban egy olyan szabotőr munkálkodott, akinek a cég számos kellemetlenséget köszönhet. Emberünk ugyanis lehetőségeihez képest mindent elkövetett annak érdekében, hogy megnehezítse a Superdome számítógépekkel foglalkozó HP team életét, ráadásul neki köszönhetően a Hewlett-Packard Superdome szerverekről közölt teljesítménytesztjének adatai sem a valóságot tükrözték. Hudson szerint erre jó példa, hogy míg egy negyvennyolc processzoros Superdome számítógép a szabotőr működésének "köszönhetően" az idén januárban elvégzett tesztekben másodpercenként csak 197 ezer tranzakció elvégzésére volt képes, addig a szabotőr elbocsátása után egy hatvannégy darab processzorral szerelt Superdome szerver másodpercenként már mintegy 389 ezer tranzakciót tudott elvégezni.

Kulcsszavak: HP szerver +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50