Zorp, a tűzfal

, 2001. november 25. 07:28
A BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. fiatal szoftverfejlesztői azt tapasztalták, hogy a jelenleg használatos tűzfalszoftverek többsége négy-öt éves technológiára épül, ezért új behatolásvédelemi logikát alakítottak ki. November közepén jelentették be a Zorp Professional elnevezésű tűzfalcsomag 1.4-es verzióját, amely világviszonylatban is az első kereskedelmi forgalomban kapható, applikációs szintű moduláris tűzfal.
A fejlesztés célja egy olyan, kritikusan érzékeny környezetben is alkalmazható tűzfal megalkotása volt, amely a beágyazott protokollok (HTTPS) vizsgálatával elsőként kínál alternatívát azok forgalmának felügyeletére. Az áthaladó protokollok teljes mértékű, RFC szerinti elemzése lehetővé teszi a "mindent tiltunk, amit nem szabad" elv alkalmazását applikációs szinten. Így a protokoll megsértését kihasználó támadási módszerek, illetve vírusok (például a Code Red I és II) nem hatolhatnak át a védelmen.

A BalaBit IT Kft. mind a kisebb, mind a nagyobb költségvetéssel rendelkező cégeknek megoldást kínál a hálózati határvédelem kiépítésében, a kis- és középvállalkozásoknak szánt Zorp SOHO például olyan, elérhető áron beszerezhető megoldás, amely magában foglal egy rack kiszerelésű célhardvert, valamint 30 napos ingyenes installációs támogatást is. A SOHO maximálisan három biztonsági zóna kiépítésére alkalmas, legfeljebb ötvengépes hálózatra licencelhető verzió, a teljes értékű Professional változat azonban nem korlátozza szoftveresen az előbbi paramétereket.

A fejlesztők számos támogatási, illetve távmenedzsmentcsomaggal segítik a termék szakszerű használatát, többek között akár 7x24 órás készenléttel is.

Kulcsszavak: security BalaBit IT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55