Egy éve szolgáltat a FreeStart

Kovács Attila, 2001. december 4. 14:04
Több mint 143 ezer internet-felhasználója van a szolgáltatását egy évvel ezelőtt kezdett FreeStart Kft-nek – jelentették be a cég vezetői a december 4-én tartott sajtótájékoztatón. A jövő célkitűzése a portálok és az aktív felhasználók megháromszorozása, ehhez azonban a cég számára kedvező bevételmegosztási rendeletet várnak.
Ellenkező esetben a FreeStart kénytelen lenne ingyenes internet-elérési szolgáltatását abbahagyni – mondta László Péter, a cég új igazgatója, aki szerint a jövőben bővülni szeretnének és megőrizni a tipikusan lakossági és otthoni felhasználókkal való foglalkozást, ugyanakkor megindítani tervezik az üzleti és lakossági felhasználók számára az ún. fizetős szolgáltatásokat is. A FreeStart országossá szeretné tenni ingyenes szolgáltatását, ennek érdekében a jövő év második negyedévében további tíz várost szeretnének bekapcsolni. A cég vezetői hírül adták azt is, hogy a FreeStart az index.hu-val közös portálszolgáltatási együttműködést kíván tető alá hozni. További tőkebevonást is tervez a cég, amely mindenképpen szeretné megtartani a jövőben is ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatását.

A FreeStart bemutatta „A magyarországi ingyenes internet-felhasználói és használati szokások” című, 140 ezres mintán készült tanulmányát a sajtó képviselőinek. Néhány érdekesebb adat: a (FreeStart.hu-) felhasználók 79%-a férfi, 61%-a 46 évnél fiatalabb internetező, a végzettségi mutatók: 41% középfokú, 37% felsőfokú, 20% alapfokú. Az ingyenes hozzáférés felhasználói egy alkalommal, egyszerre átlagosan 41 percet töltenek internetezéssel. A FreeStart weboldalon a legkedveltebb témák sorrendben: hírek, levelezés, álláskeresés.

Kulcsszavak: +céginfo Freestart

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55