A hónap híre

2001-ben nem lesz Compfair

, 2001. december 30. 13:17
Az informatikai recesszióból fakadó nagyfokú érdektelenség miatt a Compexpo vezetősége kényszerű döntést hozott: a 2001-ben új helyszínre s a megszokott október helyett november végére meghirdetett Compfair végül is elmarad. Nagyjából 25 éves történet mélypontja ez a döntés, hiszen a 13 Compfairt hat - kétévenként megrendezett - Orgtechnik (no meg három Software és más kapcsolódó kiállítás) előzte meg. Mélypontja, ám minden bizonnyal nem a vége, hiszen az informatikának és az internet világának a dolgok normális logikája és minden emberi számítás szerint ki kell keverednie a jelenlegi válságból.
A recesszió első következménye mindig a marketingköltségek jelentős csökkentése, amit az informatikai lapok gyakorlatilag már év eleje óta éreznek. Nem véletlen, hogy százmilliós reklámmal bevezetett magazint 10 millióért árul a tulajdonosa, nem véletlenül szűnt meg az év során ez ideig 3-4 informatikai lap, nem véletlenül nem tudta megtölteni a tavaszi Infót szervező Hungexpo az A pavilont sem, és nem véletlenül kényszerült az idei Compfair feladására a Compexpo. Mint azt Ihrig Pétertől, a Compexpo ügyvezetőjétől megtudtuk, eddig alig valamivel több mint két tucat kiállító jelentkezett a rendezvényre, és ha ezek számát meg is tudták volna duplázni november végéig, egy ekkora kiállítást Compfair néven már csak a szó régi fénye miatt sem volt szabad felvállalni.

Egy meglehetősen halovány Info és egy elmaradt Compfair hatalmas fehér foltot rajzolt a 2001-es esztendő ICT-marketingpalettájára. Ezt az Informatikai Vállalkozások Szövetsége is érzi, ezért írt ki pályázatot a jövő tavaszi konferencia és kiállítás rendezésére, amit a D-Holiday Kft. nyert meg. Egy 800-1000 főt megmozgató szállodai konferencia és kiállítás minden bizonnyal fontos eseménynek számít majd a vállalati és kormányzati vásárlóerő megnyerésében, ám a lakossági piachoz csak a nagyobb szabású vásárokon át vezet az út: Compfairre szükség van. Remélhetőleg a piac is változik a következő 8-10 hónapban, és remélhetőleg ezt a szükségszerűséget jövőre már a potenciális kiállítók is belátják.

Kulcsszavak: Compfair kiállítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14