A SAS nyerő hetese

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 18. 11:56
A SAS Institute megújította hét korábbi megoldását. A hét új alkalmazás a stratégiai teljesítménygazdálkodás, a vállalati marketingautomatizálás, a szállítói kapcsolatok kezelése, a pénzügyi tervezés-elemzés, az emberi erőforrás-gazdálkodás és az elektronikus információk kezelésének területét fedi le. A SAS Intelligence Architecture-ére épülő új megoldások az intelligens vállalati működést segítik.
A SAS-megoldások hét új változata a következő:
  • Strategic VisionŽ – A SAS stratégiai teljesítménygazdálkodási megoldása segítségével a vállalatok össze tudják kapcsolni hagyományos üzleti mutatóikat (bevétel, ráfordítás stb.) a kevésbé számszerűsíthető tényezőkkel, mint például a szállítói kapcsolatok egészséges működése és az ügyfelek jövedelmezősége. A Balanced Scorecard Collaborative által tanúsított megoldás segítségével a vállalatok összvállalati szinten képesek kommunikálni és mérni, mennyire vannak összhangban folyamataik a stratégiai céljaikkal, s időben meg tudják tenni a szükséges beavatkozásokat. Az új verzió elsősorban a stratégia kialakítását és kommunikálását segíti nagyvállalatoknál. Egyszerre több száz scorecardot/mutatót tud kezelni, az ázsiai karakterkészleteket is támogatja, és továbbfejlesztett webes megoldásokat kínál kimutatások készítésére és adatok elérésére. Segítségével a multinacionális nagyvállalatok még jobban össze tudják hangolni összvállalati stratégiájukat.
  • SAS for Enterprise Marketing Automation (EMA) – A SAS for EMA átfogja a sikeres marketingstratégiák kialakításának és megvalósításának teljes folyamatát. Az új verzió ötvözi a díjnyertes adattárház és adatbányászati technikákat a legkorszerűbb kampánymenedzselési megoldásokkal. Javított dinamikus osztályozás, affinitáscsoportok és keresési lehetőségek segítik és egyszerűsítik a marketingfolyamatot. Az ismétlődő tevékenységek automatizálhatók, s ezzel a marketinges szakemberek több időt fordíthatnak a kreatív feladatokra. A legújabb verzióban e-mailes terjesztési lehetőség is van, amely a hagyományos postai terjesztés mellett hatékonyabb és olcsóbb kampányeszközt ad a marketingesek kezébe.
  • SAS for Supplier Relationship Management (SRM) – Ezzel a megoldással a szervezetek tisztábban láthatják és jobban megérthetik beszerzési tevékenységeiket és beszállítóikat, s ezáltal javíthatják beszerzési döntéseiket, javíthatják alkupozíciójukat, és jelentős megtakarításokat érhetnek el. A SAS for SRM legújabb verziója újabb, igen teljesítőképes megoldásokat nyújt a szállítók rangsorolására, a ráfordítások elemzésére és a scorecardok/mutatók használatára. A rangsorolási funkciókörben a vállalatok teljesítőképes és testreszabható elemzési modellek segítségével hasonlíthatják össze és rangsorolhatják szállítóik teljesítményét.
  • SAS for Total Financial Management (TFM) – A SAS for TFM a vállalatok pénzügyi vezetésével kapcsolatos igényeket fedi le. A következő folyamatokat támogatja: konszolidáció, jelentéskészítés és elemzés, illetve tervezés.
  • HR VisionŽ – A SAS emberi erőforrás-menedzsment megoldásával a vállalatok és HR egységeik hatékonyabban tudják a vállalati munkaerőt elemezni, mérni, irányítani és optimalizálni. Új, vékony kliens architektúrájával a HR Vision legújabb verzióját az informatikában járatlanok is kiválóan használhatják, és felhasználóbarát webes kezelői felületén keresztül bárhonnan kezelhetik a munkaerővel kapcsolatos vállalati adatállományt. Az új verzióban benchmarking adatok elemzésével teljesítménymutatókat lehet készíteni a stratégiai tervezéshez. Az HR scorecard révén a vezetők a legfelső szinttől a legalsóig áttekintést kapnak teljes dolgozói állományukról és HR folyamataikról.
  • WebHound™ – Ez az információkezelő rendszer webes adatok használatával integrálja a back- és front-office rendszereket. A WebHound legújabb verziójának továbbfejlesztett trendszámító, előrejelző és adatbányászati eszközeivel optimalizálhatók a webes felhasználói beavatkozások, elemezhető és előre jelezhető az ügyfelek értéke, mérhető és javítható a marketing hatékonysága, és kiaknázható a webes működés minden lehetősége.
  • Enterprise GuideŽ – Interaktív párbeszédeivel egérműveletes Windows felületen teszi elérhetővé a SAS rendszer hatalmas teljesítőképességét. A legnagyobb könnyedséggel vezeti át a felhasználókat a SAS elemző és kimutatáskészítő feladatain, és transzparens hozzáférést biztosít a SAS-en belüli és azon kívüli adatokhoz egyaránt. A megoldással a felhasználók más alkalmazásokba exportálhatják és a SAS portálon közzétehetik eredményeiket. A legújabb verzió új funkciókat kínál a projektvezetéshez és az OLAP (online analytical processing) navigáláshoz és feldolgozáshoz. A SAP tanúsította az Enterprise Guide 1.3 OLE DB for OLAP interfészt. Az Enterprise Guide felhasználói tehát elérik a SAP üzleti adattárházát (Business Warehouse), s ezáltal igazi elemző alkalmazásokat futtathatnak a szállítói lánc, az értékesítés stb. területen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50