Magyarországon járt a Symantec EMEA-alelnöke

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 26. 12:40
Giuseppe Verrini, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai alelnöke e héten felkereste Magyarországot, hogy találkozzon minisztériumok képviselőivel, a magyar üzleti élet vezetőivel és üzleti partnereivel.
Látogatásának első napján Verrini magyar újságírókkal is találkozott egy kerekasztal-megbeszélés keretében; a tájékoztatón fontos mérföldkőnek nevezte a Symantec azon stratégiai lépését, amelynek során 2000 decemberében felvásárolta az Axent Technologies céget. Elmondta, hogy a felvásárlás olyan új technológiákkal bővítette a Symantec tevékenységi körét, mint a tűzfalak, a behatolásdetektálás, a sérülékenységvizsgálat. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a Symantecet az egész világon élenjáróként tartsák számon az internetes biztonságtechnika terén, mint ahogy az az év végén megjelent "2000. évi biztonsági szoftverek piacának megoszlása" című Gartner Dataquest-jelentésben is szerepelt.

Verrini látogatása a Symantec azon bejelentését követte, mely a 2001 decemberével végződő három hónap pénzügyi teljesítményét tette közzé. A Symantec 290,2 millió dollár bevételt ért el, amely 20%-os növekedést jelent az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva. Ezt a teljesítményt a vállalati tevékenység növekedése váltotta ki, amelybe beletartozott a negyedév során az olyan vállalatokkal történt üzletkötés, mint pl. a Nestlé élelmiszer-ipari vállalat és a T-Online német internetszolgáltató.

A magyar piacon folytatott élénk tevékenység - például a vállalatok és szervezetek számára az internetes biztonsággal kapcsolatban tartott rendezvények, az oktatóprogramok, a Symantec magyar nyelvű megoldásainak rendelkezésre bocsátása - olyan hajtóerőt jelentett, hogy a vállalat forgalma ebben az országban az elmúlt két év alatt több mint 300%-kal bővült. A magyar nyelven elérhető információ, valamint a magyar vállalkozások internetes biztonságával kapcsolatos edukáció további növelése érdekében e negyedév tervei között szerepel a magyar nyelvű honlap megjelenése is.

Budapesti tartózkodásának második napján Verrini a Symantec magyarországi értékesítési vezetőjével, Pogány Lászlóval, valamint Igor Levinnel, a kelet-európai értékesítési és marketingigazgatóval együtt találkozott az Icon Kft. és a Proware Kft. Symantec viszonteladókkal, továbbá üzleti vezetőkkel, beleértve Drajkó Lászlót, az Axelero vezérigazgatóját. Giuseppe Verrini járt Béres István kormánybiztosnál az Oktatási Minisztériumban, találkozott Valenta László kabinetfőnökkel a Belügyminisztérium képviseletében, fogadta őt Stumpf István, a Miniszterelnöki Hivatal minisztere.

Kulcsszavak: Symantec Icon +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50