Oracle iLearning: új oktatásszervező rendszer

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 20. 18:22
Az Oracle Corporation új internet alapú oktatásszervező rendszert mutatott be iLearning néven, amellyel a vállalatok saját maguk alakíthatják ki belső oktatási rendszerük felépítését, tartalmát, formáját és számonkérési módszereit. A hagyományos oktatási tevékenység egyes folyamatainak kiváltásával, automatizálásával csökkenhetnek a költségek, a cég szerint sok oktatási intézmény is jó eredményt tudna felmutatni az új szoftver használatával.
A most bemutatott szoftver arra épül, hogy az Oracle E-Business Suite integrált vállalati alkalmazásrendszerének különböző moduljai (pénzügy, humán erőforrás, beszerzés) kapcsolatban állnak egymással, így az összes szükséges információ birtokában egyszerűsödik az oktatás folyamata. Az új funkcióknak köszönhetően többek között az intézmények szabadon alakíthatják ki és változtathatják meg oktatási rendszerüket felépítés, tartalom, forma, időzítés és számonkérés szempontjából egyaránt. Az internet alapú rendszer megoldásaival kiválthatóvá válnak a hagyományos oktatási formákkal járó folyamatok, ezzel együtt megszűnnek, illetve töredékére csökkennek a magas utazási, szervezési, terembérleti, tananyag-sokszorosítási és adminisztrációs költségek. Az oktatási anyagok online módon érhetők el, az elvégzett tanfolyamok és az ezekkel járó szakképesítésre vonatkozó adatok automatikusan regisztrálásra kerülnek, a tanfolyamok a jelentkezők számától függően alakíthatók és időzíthetők, a tesztek összeállítását adatbank segíti.

Az alkalmazással egyetlen vállalati egység, vagy akár számos, földrajzilag elkülönülő telephellyel rendelkező szervezet önálló oktatási rendszere is kialakítható. Az Oracle iLearning elterjedt ipari szabványoknak megfelelő alkalmazása képes több tartalomszolgáltató anyagaiból automatikusan összeválogatni és a megadott szempontok alapján összeállítani a kívánt anyagokat. Az iLearning a hagyományos megközelítés esetén rövid idő alatt üzembe helyezhető a felhasználó telephelyén lévő saját tulajdonú hardvereken, vagy online szolgáltatásként is igénybe vehető. Az Oracle Corporation az iLearning szoftvert saját rendszerébe is bevezette, amelynek eredményeként jelentősen csökkentek az oktatási költségek.

A hazai és regionális távoktatás fejlődése is gyors ütemben folyik, a felsőoktatási intézményekben 2001 során több mint harmincötezer diák oktatása zajlott ilyen képzési formában. Az intézmények számára a költségek csökkentése - a versenyképesség megtartása és javítása érdekében - az első számú feladatok között szerepel, így az Oracle megoldása részükről sem hagyható figyelmen kívül.

Kulcsszavak: e-learning Oracle Oracle-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38