Web alapú csoportmunka-szolgáltatás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 25. 13:36
A Novell bemutatta Novell Workspace nevű új termékét, egy web alapú csoportmunka-megoldást, mely a csoporttagoknak - a csoportban betöltött szerepük szerint - személyre szabott formában teszi elérhetővé a projektet és a csoportot érintő adatokat.
A Novell Workspace központi tárolási lehetőséget biztosít az aktuális munka elemei, a találkozókon készült jegyzetek és minden egyéb, a projekthez kapcsolódó adat számára. A Novell Workspace segítségével könnyen készíthetők csoportnaptárak, és további fejlett projektkezelési lehetőségeket is biztosít. A vezetők számára a Workspace megjeleníti a projekt fontosabb eseményeit és a kulcsfontosságú elemek állapotát, így idejüket a problémák keresése helyett a problémák megoldására fordíthatják.

„A Novell Workspace a szervezet meglévő együttműködési eszközeire épít, létrehozott csoportkörnyezete kiterjeszti mind az üzleti, mind a vállalati határokat. Ha a projekt csak néhány hónapig tart, az IT-csoportnak esetleg nem lesz elegendő ideje arra, hogy egy megfelelő webhelyet létesítsen a csoport számára. A Novell Workspace segítségével azonban a csoportok azonnal felállíthatják biztonságos munkakörnyezetüket, mely az IT-csoport által már kipróbált biztonsági szabályzattal rendelkezik” - mondta Chris Stone, a Novell vezérigazgatói iroda alelnöke.

Mivel a legtöbb csoportmunka egyének irányította napirendre alapuló munkára épül, a Novell Workspace segíti ezen egyénileg dolgozó csoporttagok munkáját, hogy több projektben is hatékonyabban tudjanak dolgozni. A technikai szakértelemmel nem rendelkező felhasználók különösen számíthatnak rá - olyan egyedi lehetőségekkel rendelkezik, mint például a Hotlists, mely minden csoporttag számára lehetővé teszi, hogy összeválogassák saját teendőiket a munkakörnyezetből, majd munkájukat bővítsék, esetleg töröljenek munkarészeket, módosítsák azokat vagy prioritásokat rendeljenek hozzájuk. A szervezetek csökkenthetik költségeiket, mivel a csoportok könnyebben alkalmazkodhatnak erőforrásaik megváltozásához, s ez szinte semmilyen hatással nincs az új vagy régi csoporttagokra. A munkafolyamat elemei, a projekttörténet, a csoport jegyzetei és dokumentumai a csoport hatáskörében maradnak, egy-egy távozó csoporttag nem viszi magával azokat, ami szintén segíti, hogy a csoporttagok lépést tudjanak tartani a projekttel.

A Novell Workspace a Novell GroupWise, Novell Portal Services, Novell eDirectory és a Novell további felhasználó kezelési és kiszolgálási megoldásaira épül, azok előnyeit használja ki. A Novell Workspace több web alapú alkalmazásszerver-platformmal is együttműködik, továbbá a Novell NetWare 6, Windows NT/2000 és Solaris platformok is támogatják. A Novell Workspace együtt fog működni a Novell GroupWise és Microsoft Exchange termékekkel is.

A Novell Workspace béta-verziója jelenleg tesztelés alatt áll, és 2002 harmadik negyedévében lesz elérhető.

Kulcsszavak: Novell Novell-hu hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14