GriffSoft paradigmaváltás: multikkal konkurálva

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 28. 12:50
A GriffSoft Rt. sajtótájékoztatón ismertette az előző év üzleti eredményeit, illetve az idei év terveit. Szajbély György, a GriffSoft Rt. Igazgatóságának elnöke a vállalat térnyeréséről számolt be az ügyviteli rendszerek magyarországi piacán, melyet sok esetben a piacon tevékenykedő multinacionális cégek legyőzésével értek el.
A GriffSoft Rt. alaptevékenysége a Microsoft SQL alapú FORRÁS - SQL Integrált Ügyviteli Rendszer értékesítése, beleértve a fejlesztést, a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadást és az igény szerinti egyedi modulok fejlesztését. Korábban a FORRÁS PC elsődleges célcsoportját a kisméretű cégek jelentették, az átlagos projektméret 1-10 millió Ft volt. A FORRÁS-SQL ezen a piacon árban nem volt versenyképes, a nagyobb megrendelők megcélzásához pedig hiányoztak a szükséges - minőségi, projektvezetési, kereskedelmi - feltételek. Az elmúlt másfél évben azonban e téren gyökeres változások következtek be. A FORRÁS-SQL minősége - a folyamatos fejlesztés következtében - magas szinten stabilizálódott, összevethetővé vált a külföldi konkurens termékekkel.

A GriffSoft Rt. vezetése úgy döntött, hogy a nagyobb projektek megszerzése érdekében harcba száll a piacot uraló multikkal. Az új piaci szegmens megbízásainak nagyságrendje 20-100 millió Ft. Ezen a piacon a FORRÁS-SQL ára és a konzulensek óradíja már versenyképes, s a jelek szerint ma már a gazdasági, gazdaságossági megfontolások a megrendelők esetében háttérbe szorítják a presztízs-szempontokat. Az átalakulás sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy legutóbbi tenderüket a Tisza Volán Rt.-nél (mintegy 200 milló Ft értékben) az SAP-val és az Oracle-lel szemben nyerték. Néhány további referencia az elmúlt évből, amelyek szintén nem kis nevek: Pécsi Sörgyár, Gallicoop Húsipari Rt. Vízügyi Föigazgatóság, Minisztériumok, egyéb nagyvállalatok.

A GriffSoft Rt. beszámolt továbbá tavalyi éves eredményeiről (550M ft), amely mintegy 70%-os növekedést mutat a 2000-es évhez képes – valamint beszélt idei, 700 - 750 milliós árbevételi terveiről is, amely árbevétel 70%-ára már 2002 I. negyedévében aláírt szerződésekkel rendelkeznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59