Gyorsan terjed az Oracle outsourcing

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 8. 10:47
Az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) térségben már több mint 110 vállalat helyezte ki adatbázis-kezelőjének és alkalmazásainak felügyeletét az Oracle-hez vagy a vele kapcsolatban álló partner céghez. A lehetőségekről bővebben a cikkben.
A vállalatok a döntésük fő okaiként a jelentős költségmegtakarítást, a jobb szolgáltatási színvonalat és a rövidebb rendszerbevezetési időt említették. Az Oracle az alkalmazásfelügyelet kihelyezése terén folyamatos növekedésre számít az elkövetkező hónapokban és években.

Az Oracle kihelyezési szolgáltatásait az elmúlt három év során fejlesztette ki, és ma már minden ügyfelének három új szoftverszolgáltatási és szoftverfelügyeleti modellt kínál. Ezek a modellek alternatívát jelentenek a „hagyományos” megvalósításhoz képest, amelynél az ügyfél maga telepíti és felügyeli a szoftvert. A három különböző modellt az Oracle a rendszerbe állítás helyszíne szerint a következőképpen nevezte el:

Az „our place” („az Oracle telephelyén”) modellnél az Oracle saját adatközpontjában telepíti a szoftvert, ahol azt az Oracle szakemberei felügyelik. Az ügyfél biztonságos internetkapcsolaton keresztül éri el a szoftvert. A „your place” („a felhasználó telephelyén”) modellnél az ügyfél a saját telephelyén telepíti a szoftvert, de távolról az Oracle szakemberei felügyelik, akik megfelelő hozzáférési jogosultsággal rendelkeznek. Az „any place” (bármely egyéb telephelyen”) megoldásnál az ügyfél egy külső cég által üzemeltetett helyi adatközpontban helyezi el a szoftvert. A partner üzemelteti a hardvert és a hálózati összeköttetéseket, míg a szoftvert Oracle-szakértők felügyelik.

A szoftverkihelyezés számos előnnyel jár, amelyek közül a leggyakrabban említett három szempont a jelentős költségmegtakarítás, a jobb szolgáltatási színvonal és a gyorsabb rendszerbevezetés.

Az Oracle E-Business Suite Outsourcing

Az E-Business Suite Outsourcing az Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttes kihelyezését jelenti. Az alkalmazás-együttes az első olyan integrált internetes üzleti alkalmazáscsomag, amely automatizálja a létfontosságú ügyféloldali és háttértevékenységeket, többek között az ügyfélkapcsolat-kezelést (CRM), a szállítóilánc-kezelést (SCM), a pénzügyeket és az emberierőforrás-gazdálkodást (HR). Jelenleg az EMEA térségben 22 ügyfél élvezi az Oracle E-Business Suite kihelyezett alkalmazásainak a költség- és időmegtakarítás terén jelentkező előnyeit. Ezt a megoldást több ágazatban és több kontinensen működő cégek is hatékonyan használják, amelyeknél nem csak az alacsony beruházási költségek érdemelnek figyelmet, hanem a bevezetés igen rövid, sokszor alig három hónapos ideje. Ennyi idő alatt élesben működő, a teljes céghálózatot átfogó összehangolt rendszerek kialakítását végezte el az Oracle.

Az Oracle iDBA

Az Oracle iDBA az Oracle Premium Support Services szolgáltatás részét képezi. Az Oracle iDBA lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy Oracle adatbázis-kezelőjük napi felügyeletét átadják az Oracle cégnek, amely megfelelő szaktudással rendelkezik ahhoz, hogy mentesítse az ügyfelet a képzett szakembereket igénylő és az alaptevékenységhez nem tartozó feladat alól. A rendszereket így hozzáértő szakemberek felügyelik, és az ügyfeleknek nem kell hardvert vásárolni illetve rendszertámogató szakembereket foglalkoztatni. Az Oracle közvetlen kapcsolatban áll a cégek rendszereivel, és a nap 24 órájában figyelemmel kíséri azok működését, ennek köszönhetően igen rövid reakcióidőt biztosít, és még az előtt elhárítja a problémákat, hogy kihatnának az üzleti folyamatokra. Az európai, közel-keleti és afrikai térségben nyolcvannyolc vállalat döntött úgy, hogy adatbázis-kezelőjük adminisztrációját az Oracle-höz helyezik ki.

Az Oracle On Demand Services

Az Oracle olyan igény szerint elérhető szoftveralkalmazásokkal is rendelkezik, amelyek az oracle.com webhelyen bárki által elérhetők. Ezek az értékesítés számítógépes támogatása (sales.oracle.com), az ügyféltámogatás (support.oracle.com) és a beszerzés (sourcing.oracle.com).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14