Szavazz Elek Juditra!

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 11. 12:19
A 2002. évi HP Invision digitális fotópályázatra benyújtott valamennyi döntős alkotás megtekinthető a HP online galériájában. A HP digitális fényképezőgépet sorsol ki azok között, akik ellátogatnak az online galériába, és ott szavaznak a nekik legjobban tetsző fotóra. A pályázaton Magyarországot az idén diplomázó iparművészeti hallgató, Elek Judit Katalin képviseli.
A nemzetközi zsűri – amelynek elnöke a világszerte Platon művésznéven ismert, híres fotós – április folyamán választja ki azt a versenyzőt, aki elnyeri a 2002. évi HP Invision pályázat digitális fotósa címet és a vele járó 5000 dolláros szponzori támogatást.

Az idén Belgium, Dánia, Észtország, Izrael, Lettország, Litvánia, Franciaország, Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság fotóművészet szakos egyetemi hallgatói négy-négy (összesen tizenkettő) képet készítettek az alábbi három témában: Portré, Kedvenc témám, A természet világa.

Magyarországot az idén diplomázó iparművészeti hallgató, Elek Judit Katalin képviseli. Judit 2001-ben elnyerte a Ludwig Alapítvány ösztöndíját és számos kiállításon vett részt: legutóbb a Miró Galériában, illetve a szombathelyi Művészetek Házában voltak láthatóak munkái. A pályázati anyag április 19. és május 5. között megtekinthető a Krausz Palotában (a Mai Manó ház ideiglenes kiállítóterme).

A szakmai zsűri magyar tagja Nánási Pál fotóművész, aki számos életmódlap fotósa (Cosmopolitan, CKM, Playboy, Madame Figaro, CKM), és számos reklámkampány képanyaga fűződik a nevéhez, többek között a Bates Saachi & Saachi Hewlett-Packard, az Edison Volkswagen, a Lowe Lintas GGK Nestlé és Coccolino, illetve a Publicis Vivendi és a Grey Vodafone kampányában is dolgozott.

A Hewlett-Packard 2002. április 30-án hozza nyilvánosságra, kit választott a zsűri a 2002. évi HP Invision pályázat digitális fotósának.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14