A HP átadta egymilliomodik hazai gyártású tárolóegységét Zalaegerszegen

forrás Prim Online, 2005. március 31. 16:07
Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója Ivan Herd, a Flextronics alelnöke jelenlétében ünnepélyesen adta át Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek a Magyarországon gyártott egymilliomodik HP tárolóegységet. A jeles darab egy HP szalagos tároló (StorageWorks Ultrium 460 Tape Drive). Az eseményen bejelentették, hogy újabb típussal, a 448-as modellel bővül a hazai gyártás.
A gyártás 2002-ben került át főként a nagy-britanniai Bristolból, illetve más európai gyárakból a Flextronics Nyugat-magyarországi Ipari Park zalaegerszegi gyárába, ahol zöldmezős beruházásként indult meg a termelés. Az első, immár Zalaegerszegen gyártott HP tárolóegység 2002-végén készült el. Az eltelt két és fél évben folyamatosan nőtt a termelési volumen, s jelenleg már az egymilliomodik terméket ünnepeljük.

A 400 Gb tárolókapacitású HP StorageWorks Ultrium 460 Tape Drive volt az első olyan termék a HP Ultrium családon belül, amelyet a cég Magyarországon kezdett gyártani, és amely technológiai alapját képezi a HP jelenlegi csúcsmodelljének, a harmadik generációs Ultrium 960-asnak is. A termék a HP technológiai felkészültségét jelképezi, melyet 800 Gb kapacitásával és a másodpercenkénti 160 Mb-os adatátviteli sebességével jelenleg a világ leggyorsabb ilyen jellegű eszközének minősül: az emberi kézfej nagyságú egység megközelítőleg egymillió könyv tartalmát lenne képes tárolni. A HP StorageWorks termékeket a kis-és közepes vállalkozások és a nagyvállalati felhasználók elsősorban vállalati adattárolásra, archiválásra és adatmentésre használják.

A HP világpiaci részesedése a szalagos tárolóegységek szegmensben 35 százalék, vagyis hozzávetőlegesen a világon használt minden harmadik termék Magyarországon készül. A HP kizárólag a Flextronics Nyugat-magyarországi Ipari Parkjának zalaegerszegi egységében gyártatja DDS és LTO családba tartozó belső és külső tárolóegységeit, melyek a kereskedelemben DAT és Ultrium néven kerülnek forgalomba. A termékekhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokat is a Flextronics zalaegerszegi gyára végzi. A HP StorageWorks név mellett a termékek más világcégek márkaneve alatt is forgalomba kerülnek.

A HP tárolóegységeinek gyártása magas szintű szakmai felkészültséget igénylő munka. Jelenleg 600 szakember, köztük 150 mérnök dolgozik a HP termékek gyártásában, három műszakban. A gyártást magas színvonalú tesztelési folyamat egészíti ki, mely biztosítja a HP által világszerte elvárt minőséget.
Kulcsszavak: tároló HP-hu HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50