Teleházakat adtak át Borsod megyében

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 12. 06:27
Teleházakat adtak át csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Informatikai Kormánybiztossága (IKB) támogatásával.
Az IKB által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Hercegkúton Stumpf István kancellária miniszter, Füzérradványban pedig Kleinheincz Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság Elektronikus Kormányzat Főcsoport, főcsoportfőnöke adta át a Teleházakat.

A tavaly májusban elindult pályázatok és fejlesztések eredményeként mára az ország felnőtt lakosságának csaknem fele került valamilyen módon közelebb az informatika, az internet világához, az információs írástudás megszerzéséhez. A 2001-ben meghirdetett pályázatokon 30 ezer nyertest hirdetett ki, és 3.308 civil szervezet kapott informatikai támogatást. A kormány fejlesztéseinek eredményeként 165 új Teleház alakul. Ezzel a Teleházak száma az európai átlagot jelentős mértékben meghaladva összesen 365-re nő - tájékoztat az IKB közleménye.

- Ez különösen vidéken fontos, mivel azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű települések lakosai is élvezhetik a világháló által kínált összes előnyt és lehetőséget - áll a közleményben.

Az elmúlt hónapokban 200 iskola részesült informatikai támogatásban - ezek kivétel nélkül mind vidéki iskolák. A támogatások ebben az esetben is a leginkább rászoruló térségeket segítik: a 200 iskolából 44 Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, további 36 iskola pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban a kormány 289 könyvtárnak nyújtott informatikai támogatást, ezeknek a támogatásoknak több mint 90 százaléka szintén vidéki könyvtárakban valósul meg. Több mint 13 ezer pedagógus és 12 ezer köztisztviselő jutott számítógéphez az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően - ismerteti az IKB közleménye.

Kulcsszavak: IKB teleház

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36